Verbind je met ons

Brexit

#Fitch zegt dat het er niet langer van uitgaat dat Groot-Brittannië een soepele #Brexit zal krijgen

DELEN:

gepubliceerd

on

Ratingbureau Fitch heeft gezegd dat het er niet langer van uitgaat dat Groot-Brittannië de Europese Unie in een soepele overgang zou verlaten en zei dat een bittere en ontwrichtende ‘no deal’-Brexit zou kunnen leiden tot een verdere verlaging van de kredietwaardigheid van zijn staatsobligaties. schrijven Kate Holton en David Milliken.

“In Fitch’s view, an intensification of political divisions within the UK … has increased the likelihood of an acrimonious and disruptive ‘no deal’ Brexit.

“Een dergelijke uitkomst zou de douane-, handels- en economische activiteit substantieel ontwrichten, en heeft ertoe geleid dat Fitch zijn basisscenario waarop de beoordelingen voorheen waren gebaseerd, heeft verlaten.”

Maar premier Theresa May heeft moeite gehad om tot een akkoord te komen dat de steun van Brussel en haar eigen wetgevers in de Conservatieve Partij kan veiligstellen.

Het ratingbureau beoordeelt de Britse staatsschuld momenteel op AA met een negatieve verwachting, wat betekent dat een verdere verlaging van de rating mogelijk is. Fitch verlaagde in 2013 zijn hoogwaardige AAA-rating voor Groot-Brittannië, daarbij verwijzend naar de vooruitzichten voor zwakkere overheidsfinanciën.

De ratingverlagingen hebben tot nu toe weinig invloed gehad op de belangstelling van beleggers voor Britse staatsobligaties, die in tijden van politieke of economische onrust nog steeds als een veilige activa worden gezien.

Maar verlagingen zijn beschamend voor de conservatieve regering van May, die de nadruk legde op het behoud van de AAA-rating van het land toen het land in 2010 met een bezuinigingsprogramma begon.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending