Verbind je met ons

EU

#EUAntiTraffickingDay – De Commissie roept op tot meer actie om vrouwen en meisjes te beschermen

DELEN:

gepubliceerd

on

Ter gelegenheid van de 12e EU-dag tegen mensenhandel zal commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap Dimitris Avramopoulos (foto) vandaag (18 oktober) een evenement toespreken dat wordt georganiseerd door de Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken (LIBE) en Vrouwenrechten en Gendergelijkheid (FEMM) Commissies van het Europees Parlement voor de lancering van een verslag uitbrengen over genderspecifieke maatregelen bij acties tegen mensenhandel, voorbereid door de Europees Instituut voor gendergelijkheid (EIGE) in samenwerking met de Europese Commissie. Het rapport benadrukt dat mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting de meest gemelde vorm van mensenhandel in de EU is: 95% van de geregistreerde slachtoffers van mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting in de EU zijn vrouwen of meisjes. Commissaris Avramopoulos zei: “Mensenhandel is een gruwelijke misdaad en hoort niet thuis in Europa of waar dan ook ter wereld. Er moet een nultolerantie gelden tegenover mensenhandelaars die kwetsbare mensen, in het bijzonder vrouwen en meisjes, blijven uitbuiten en misbruiken. Europa moet een einde maken aan deze misdaad, en voorkomen dat dit überhaupt gebeurt, en tegelijkertijd effectieve steun bieden aan de slachtoffers. We hebben operationele resultaten en tastbare resultaten nodig. Het rapport van vandaag herinnert ons er op scherpe wijze aan hoe ernstig het probleem is, en heeft tot doel daadwerkelijke gevolgen te hebben voor de levens van veel slachtoffers van mensenhandel. Samen zullen we onze inspanningen voortzetten om de mensenhandel volledig uit te roeien en een Europa op te bouwen dat veilig is voor iedereen.” Het rapport is een product van de nieuwe reeks prioritaire acties goedgekeurd door de Commissie in december 2017. Commissaris Avramopoulos zal spreken in de Europees parlement om 11u30 CET, die live zal worden gestreamd EBS+. Meer informatie over de prioritaire acties van de Commissie op het gebied van mensenhandel is beschikbaar in de factsheet (Engels) en in de anti-mensenhandel website.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending