Verbind je met ons

EU

De Commissie presenteert #EUVietnam handels- en investeringsovereenkomsten ter ondertekening en sluiting

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft de handels- en investeringsovereenkomsten tussen de EU en Vietnam aangenomen en daarmee de weg vrijgemaakt voor de ondertekening en sluiting ervan. Door deze goedkeuring geeft de Commissie blijk van haar engagement om deze overeenkomsten zo snel mogelijk van kracht te laten worden. De handelsovereenkomst zal vrijwel alle tarieven op goederen die tussen beide partijen worden verhandeld, afschaffen. De overeenkomst omvat ook een sterke, juridisch bindende inzet voor duurzame ontwikkeling, inclusief de eerbiediging van de mensenrechten, arbeidsrechten, milieubescherming en de strijd tegen klimaatverandering, met een expliciete verwijzing naar de Overeenkomst van Parijs. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, zei: “De handels- en investeringsovereenkomsten met Vietnam zijn exemplarisch voor het Europese handelsbeleid. Ze brengen ongekende voordelen en voordelen met zich mee voor Europese en Vietnamese bedrijven, werknemers en consumenten. Ze houden ten volle rekening met de economische verschillen. tussen beide partijen. Zij bevorderen een op regels en waarden gebaseerd handelsbeleid met sterke en duidelijke afspraken op het gebied van duurzame ontwikkeling en mensenrechten. Door deze een paar uur vóór het verwelkomen van de deelnemers aan de ASEM-EU-top in Brussel aan te nemen, laat de Commissie zien Ik verwacht nu dat het Europees Parlement en de lidstaten het nodige zullen doen om de overeenkomst zo snel mogelijk in werking te laten treden.' Handelscommissaris Cecilia Malmström zei: "De Commissie heeft nu twee waardevolle en vooruitstrevende overeenkomsten met Vietnam gesloten, waarvan ik ervan overtuigd ben dat het Europees Parlement en de EU-lidstaten deze kunnen steunen. Vietnam heeft een enorm potentieel voor EU-exporteurs en investeerders om zaken te doen, zowel nu als in de toekomst." de toekomst. (…) Via onze overeenkomsten helpen we ook de Europese hoge normen te verspreiden en mogelijkheden te creëren voor diepgaande discussies over mensenrechten en de bescherming van burgers. (…)" A persbericht, een memo en specifieke sectorale factsheets staan ​​online meer informatie. De persconferentie van commissaris Malmström over de handels- en investeringsovereenkomsten tussen de EU en Vietnam kan worden bekeken op EbS hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending