De Commissie verwelkomt groen licht van de Raad voor #EUSingapore handels- en investeringsovereenkomsten

| Oktober 17, 2018

EU-lidstaten in de Raad hebben toestemming gegeven voor de ondertekening en de sluiting van de handels- en investeringsovereenkomsten tussen de EU en Singapore.

Handelscommissaris Cecilia Malmström zei: "Ik ben zeer verheugd dat de lidstaten hun formele steun aan deze overeenkomsten hebben gegeven. Het openen van nieuwe kansen voor Europese producenten, landbouwers, dienstverleners en investeerders is een topprioriteit voor deze Commissie. Singapore is een belangrijke toegangspoort tot het hele Aziatisch-Pacifische gebied en het is van vitaal belang dat onze bedrijven daar voet aan wal kunnen krijgen. Deze overeenkomsten bevorderen ook duurzame ontwikkeling, aangezien zij ambitieuze verbintenissen omvatten inzake de bescherming van het milieu en arbeidsrechten en het recht op regulering handhaven. Ze zijn nog een ander voorbeeld van de vastberadenheid van de EU om met gelijkgestemde landen te werken om de op regels gebaseerde internationale handel te handhaven. "

Het besluit volgt op het voorstel dat de Europese Commissie in april van dit jaar heeft gedaan. De leiders van de EU en Singapore zullen de overeenkomsten op 19 oktober in Brussel ondertekenen, in de marge van de ontmoeting Azië-Europa (ASEM). Na ondertekening zal het Europees Parlement over de overeenkomsten stemmen. Na goedkeuring door het Europees Parlement zal de vrijhandelsovereenkomst EU-Singapore naar verwachting in werking treden in 2019, vóór het einde van het huidige mandaat van de Europese Commissie. De investeringsbeschermingsovereenkomst tussen de EU en Singapore komt pas in werking na de ratificatie ervan op het niveau van de lidstaten.

Voor meer informatie, zie de speciale website.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, EU, Singapore, Handel, Handelsovereenkomsten

Reacties zijn gesloten.