Verbind je met ons

EU

#Portugal – Begrotingsleden terug € 4.66 miljoen in #JobSearchAid voor 730 ontslagen werknemers

DELEN:

gepubliceerd

on

Na het ontslag van 1,161 textielarbeiders in drie regio's, zouden de meest kansarmen onder hen EU-steun ter waarde van 4,655,883 euro moeten krijgen om nieuwe banen te vinden.

De maatregelen, medegefinancierd door de Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EGF), zou de 730 werknemers die met de grootste problemen kampen, samen met de 730 jongeren onder de 30 jaar die geen werk hebben en geen onderwijs of opleiding volgen (NEET's) verschillende opties bieden om hun vaardigheden te verbeteren, waaronder beroepsopleiding, en hulp voor degenen die een bedrijf willen starten. In totaal zullen daarom naar verwachting 1,460 XNUMX beoogde begunstigden aan de maatregelen deelnemen, waaronder NEET's.

De meerderheid van de ontslagen werknemers zijn vrouwen (88.63 %) met een laag opleidingsniveau. 20.55% van de arbeiders is ouder dan 55 jaar, zegt de ontwerpverslag door José Manuel Fernandes (EVP, PT). Ze waren in dienst van twee bedrijven, Ricon Group en Têxtil Gramax Internacional.

Portugal voert aan dat de ontslagen het gevolg zijn van veranderingen in de wereldhandelspatronen als gevolg van de globalisering. Het marktaandeel van de EU is geslonken en de toenemende invoer oefende een neerwaartse druk uit op de prijzen. Daarom verplaatsten veel textiel- en kledingfabrikanten de productie naar landen met lagere kosten buiten de EU, waardoor veel arbeiders hun baan verloren – 40,000 tussen 2005 en 2016 in de getroffen regio's in Noord- en Midden-Portugal en Lissabon.

De ontwerpverslag door José Manuel Fernandes (EVP, PT), waarin hij het Parlement aanbeveelt de hulp goed te keuren, werd door de Begrotingscommissie aangenomen met 29 stemmen voor en twee tegen, zonder onthoudingen.

Volgende stappen

Om van kracht te worden moet de steun worden goedgekeurd door een plenaire stemming in het Parlement, gepland op 24 oktober, en door de Raad.

advertentie

Achtergrond

Het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering draagt ​​bij aan pakketten van op maat gemaakte diensten om ontslagen werknemers te helpen een nieuwe baan te vinden. Het jaarlijkse plafond bedraagt ​​€ 150 miljoen.

Meer informatie
 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending