De mogelijke #Brexit-deal van mei kan worden ondersteund door 30-40 Labour-parlementsleden

| Oktober 12, 2018

Omstreeks 30 tot 40 wetgevers van de oppositiepartij Labour zouden bereid zijn om een ​​Brexit deal te steunen die de Britse premier Theresa May probeert aan te vallen met de Europese Unie, The Times krant gemeld, onder vermelding van niet-geïdentificeerde wetgevers, schrijft Guy Faulconbridge.

De Brexit-onderhandelaars van de EU geloven dat een echtscheidingsovereenkomst met Groot-Brittannië "heel dichtbij" is, zeiden diplomatieke bronnen vorige week aan Reuters, hoewel het onduidelijk is of May de deal door het Britse parlement kan laten goedkeuren.

Rond 320-stemmen in het 650-zetelparlement zijn nodig om zeker te zijn van het winnen van een stem.

Mei heeft 315-wetgevers en regeert met een werkende meerderheid van 13 dankzij een deal met de 10-wetgevers van de Noord-Ierse Democratic Unionist Party (DUP), hoewel rebellen in haar eigen partij zeggen dat 40 van haar wetgevers tegen haar deal kan stemmen.

The Times zei dat een groep tussen 30 en 40 arbeidswetgevers hun leider, Jeremy Corbyn, zou kunnen trotseren en voor een deal zou stemmen die May tegen het einde van het jaar hoopt terug te brengen.

In een scenario dat wordt besproken, zouden arbeidswetgevers aanvankelijk elke deal afkeuren om loyaliteit aan de leiding te bewijzen, maar als de parlementaire impasse bleef, zouden de rebellen elke deal steunen die een chaotisch vertrek verhinderde, The Times gezegd.

Als wetgevers een deal verwerpen, zou mei kunnen vallen en zou Groot-Brittannië geconfronteerd worden met het verlaten van de EU zonder een overeenkomst, een beweging die investeerders en bedrijfsleiders zeggen het Westen zou verzwakken, de financiële markten in paniek zou brengen en de slagaders van de handel zou blokkeren.

Zonder een deal zou het Verenigd Koninkrijk van naadloze handel met de EU overgaan naar douaneregelingen die door de Wereldhandelsorganisatie voor externe staten zijn vastgesteld.

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, Conservatieve Partij, EU, Jeremy Corbyn, Arbeid, UK