#CohesionPolicy - Commissie kondigt winnaars aan van de 2018 #RegioStars awards

| Oktober 12, 2018

Commissaris voor regionaal beleid Corina Creţu (foto) presenteerde de jaarlijkse ceremonie waarin de winnaars van de RegioStars-prijzen, de beste projecten van het Cohesiebeleid dit jaar beloond.

En de winnaars zijn: Categorie 1) Ondersteuning van slimme industriële transitie: Bedrijfscentrum en Shared Services Center, een bedrijvencentrum in de stad Fundão, regio Centro, Portugal Categorie 2) Transitie naar een duurzame, koolstofarme economie: TeKiDe - recycling van textielvezels, een project dat nieuw textiel maakt uit katoenafval in Helsinki-Uusimaa, Finland, als onderdeel van een hub voor bio- en circulaire economie die investeringen naar de regio trekt; Categorie 3) Betere toegang tot openbare diensten: sociale huisvesting in de stad Ostrava, een sociaal huisvestingsprogramma in de Tsjechische regio Moravië-Silezië; Categorie 4) De migratie-uitdaging aanpakken: Arbeidsintegratie en sociale inclusie van vluchtelingen, een speciaal integratieprogramma in de Spaanse regio Murcia dat migranten helpt hun plaats in de samenleving te vinden; Categorie 5) Investeren in cultureel erfgoed: Nant Gwrtheyrn, een verlaten mijndorp aan de kust van Noordwest-Wales, dat is gerestaureerd om een ​​cultureel centrum te worden.

De Vista Alegre Heritage Museum in Portugal ontving de publieksprijs. Commissaris Creţu zei: "RegioStars zijn ware ambassadeurs van het cohesiebeleid. In onze inspanningen om beter te communiceren wat Europa doet voor zijn burgers, zijn deze projecten waardevolle troeven en ik hoop dat ze veel regio's inspireren wanneer ze door de EU gefinancierde projecten selecteren. "

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie

Reacties zijn gesloten.