#CohesionPolicy - Commissie kondigt winnaars aan van de 2018 #RegioStars awards

| Oktober 12, 2018

Commissaris voor regionaal beleid Corina Creţu (foto) was gastheer van de jaarlijkse ceremonie waarin de winnaars van de RegioStars awards, de beste projecten van het Cohesiebeleid dit jaar beloond.

En de winnaars zijn: Categorie 1) Ondersteuning van slimme industriële transitie: Bedrijfscentrum en Shared Services Center, een bedrijvencentrum in de stad Fundão, regio Centro, Portugal Categorie 2) Transitie naar een duurzame, koolstofarme economie: TeKiDe - recycling van textielvezels, een project dat nieuw textiel uit katoenafval maakt in Helsinki-Uusimaa, Finland, als onderdeel van een hub voor bio- en circulaire economie die investeringen naar de regio trekt; Categorie 3) Betere toegang tot openbare diensten: sociale huisvesting in de stad Ostrava, een sociaal huisvestingsprogramma in de Tsjechische regio Moravië-Silezië; Categorie 4) Aanpak van de migratie-uitdaging: Arbeidsintegratie en sociale inclusie van vluchtelingen, een speciaal integratieprogramma in de Spaanse regio Murcia dat migranten helpt hun plaats in de samenleving te vinden; Categorie 5) Investeren in cultureel erfgoed: Nant Gwrtheyrn, een verlaten mijndorp aan de noordwestkust van Wales die is gerestaureerd om een ​​cultureel centrum te worden.

De Vista Alegre Heritage Museum in Portugal ontving de publieksprijs. Commissaris Creţu zei: "RegioStars zijn echte ambassadeurs van het cohesiebeleid. In onze inspanningen om beter te communiceren wat Europa doet voor zijn burgers, zijn deze projecten waardevolle troeven en ik hoop dat ze veel regio's inspireren wanneer ze door de EU gefinancierde projecten selecteren. "

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie