Verbind je met ons

Caribbean

#CARIFORUM – Investeer vandaag in onze jeugd, creëer een betere toekomst

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Caribisch gebied is een jonge regio, met meer dan 60% van de bevolking jonger dan 30 jaar.  De inclusie van jongeren staat centraal in de economische ontwikkeling van de regio en als zodanig ondersteunt het Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export) in samenwerking met de Europese Unie Acht agroverwerkingsbedrijven van jongeren uit het hele CARIFORUM namen deel aan de Caribbean Week of Agriculture's Market Place.

Caribbean Export zal een paviljoen hebben (gelegen op E 14) waar bezoekers een reeks producten kunnen zien die zijn vervaardigd door bedrijven die eigendom zijn van jongeren. Deze showcase van innovatieve producten waarbij de beste natuurlijke hulpbronnen uit de regio worden gebruikt, omvat Red Diamond Compost – Barbados; Naturindas Foods – Barbados; Kayaweng vrouwelijke landbouwverwerkers – Guyana; Grote G's – Dominica; Natural Fusion Partners – Jamaica; Cacoa Sainte Lucie – Saint Lucia; Sugar Town Organics – St Kitts en Nevis en Farmer's Farm Ltd – Trinidad en Tobago.

Naast het paviljoen zal Caribbean Export een sessie organiseren over intellectuele eigendomsrechten en branding voor agropreneurs. Tijdens deze inleidende sessie wordt onder meer intellectueel eigendom uitgelegd en hoe handelsmerken en modellen kunnen worden gebruikt als brandingtools. Exposanten en bezoekers van de Markt die geïnteresseerd zijn in deelname, moeten zich online registreren op het Caribische exportwebsite.

De Caribbean Week of Agriculture (CWA) biedt een uitstekend platform voor jongeren in de agro-verwerking om te netwerken en hun goederen en diensten te promoten, terwijl ze een stem krijgen in discussies in de sector.

Over Caribbean Export

Caribbean Export is een regionale organisatie voor exportontwikkeling, handel en investeringen van het Forum van Caribische Staten (CARIFORUM) die momenteel het Regional Private Sector Program (RPSDP) uitvoert, gefinancierd door de Europese Unie onder de 11th Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) Caribbean Export's missie is om de concurrentiepositie van de Caribische landen te verhogen door het leveren van kwaliteit export ontwikkeling en handel en investeringen promotie diensten door middel van effectieve uitvoering van het programma en strategische allianties.

Meer informatie over Caribbean Export vindt u hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending