Verbind je met ons

EU

#EuropeanSolidarityCorps – Een breed scala aan nieuwe projecten kan officieel van start gaan

DELEN:

gepubliceerd

on

De De verordening waarbij het Europees Solidariteitskorps een specifieke rechtsgrondslag en een eigen begroting krijgt, is in het Publicatieblad gepubliceerd van de EU. Dit betekent dat per 5 oktober de Verordening in werking is getreden, waardoor er een breed scala aan nieuwe projecten van start kan gaan. Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics (foto) said: “I am very pleased that the European Solidarity Corps now has its own funds and legal framework thanks to this Regulation adopted by the European Parliament and the Council of the EU. It will enable at least 100,000 young people to take part in solidarity projects until the end of 2020, creating fresh opportunities for young people to help build a cohesive Europe.” The European Solidarity Corps allows young people to contribute to actions that help people and communities in need, while enhancing their own skills and competences. In May 2017, the Commission put forward a voorstel om tot 340 meer dan 2020 miljoen euro te besteden aan het Europees Solidariteitskorps, en om het een eigen juridische structuur te geven. A De eerste oproep tot het indienen van projecten in het kader van deze nieuwe structuur loopt al. Bovendien heeft de Commissie dat voor de periode 2021-2027 gedaan voorgesteld om € 1.26 miljard toe te wijzen aan het korps. Er is een factsheet beschikbaar met voorbeelden van activiteiten online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending