EU mobiliseert verdere steun aan #Indonesië

| Oktober 9, 2018

Naar aanleiding van het verzoek van Indonesië om het EU-mechanisme voor civiele bescherming, Duitsland en Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben naast de reeds aangeboden diensten door België en Denemarken verdere hulp geboden. De Commissie Emergency Response Coordination Centre coördineert de aanbiedingen van hulp aan de gebieden die getroffen zijn door de dodelijke aardbeving en tsunami die Midden-Sulawesi trof. "Ik prijs de vrijgevigheid en solidariteit van onze lidstaten. De Europese Unie was snel in het helpen van onze vrienden in Indonesië tijdens dit moment van nood. Onze steun zal cruciale hulp bieden aan de mensen die ter plaatse zijn getroffen ", zei commissaris voor humanitaire hulp en crisisbeheersing, Christos Stylianides. Ondersteuning aangeboden via het Mechanisme omvat waterzuiveringsapparatuur, noodopvangplaatsen, generatoren en andere essentiële benodigdheden. Copernicus, de diensten voor noodsatellietkaarten van de Commissie, heeft geproduceerd 10 kaarten van de gebieden nabij het epicentrum van de aardbeving. Bovendien, de Commissie en verschillende lidstaten hebben gezamenlijk een bedrag van ongeveer € 8 miljoen toegezegd voor humanitaire hulp aan Indonesië voor deze ramp.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, rampen, EU, Europese Commissie, Europees Solidariteitsfonds

Reacties zijn gesloten.