Verbind je met ons

EU

Commissie stelt € 2.3 miljoen voor van #European Global ManifestatieFonds om voormalige werknemers in de Griekse uitgeverssector te helpen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft voorgesteld om 2.3 miljoen euro uit de begroting te mobiliseren Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) om 550 ontslagen werknemers in de uitgeverijsector in Attica (Griekenland) te helpen. De fondsen zullen de werknemers helpen bij hun overgang naar nieuwe banen. Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit Marianne Thyssen zei: “Griekenland was het land dat het zwaarst werd getroffen door de economische en financiële crisis die tien jaar geleden begon, en is pas zeer onlangs uit het steunprogramma gekomen. Maar zoals we altijd hebben gezegd: de steun van de EU aan Griekenland houdt niet op en we moeten alle instrumenten uit onze doos gebruiken om het Griekse volk te blijven helpen. Een van deze instrumenten is het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering, dat dankzij het besluit van vandaag meer dan 500 voormalige werknemers in de Griekse uitgeverijsector zal helpen voorbereiden op nieuwe banen.” Griekenland heeft steun aangevraagd uit het Globaliseringsaanpassingsfonds na het ontslag van 550 werknemers bij drie mediabedrijven. De door het Fonds medegefinancierde maatregelen zouden de werknemers helpen nieuwe banen te vinden door hen te voorzien van beroepskeuzebegeleiding, opleiding, omscholing en beroepsopleiding, specifiek advies op het gebied van ondernemerschap, bijdragen aan het opstarten van bedrijven en een verscheidenheid aan uitkeringen. Er wordt verwacht dat alle ontslagen werknemers aan de maatregelen zullen deelnemen. De totale geschatte kosten van het pakket bedragen 3.8 miljoen euro, waarvan het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering 2.3 miljoen euro (60%) zou verstrekken. Het voorstel gaat nu ter goedkeuring naar het Europees Parlement en de Raad van Ministers van de EU.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending