#EUCivilProtection Mechanisme geactiveerd als reactie op de aardbeving in #Indonesia

| Oktober 8, 2018

De EU-mechanisme voor civiele bescherming is geactiveerd om te reageren op de verwoestende gevolgen van de aardbeving en tsunami in Centraal Sulawesi, Indonesië. De Commissie Emergency Response Co-ordination Centre werkt nu 24 / 7 om hulpaanbiedingen naar de getroffen gebieden te mobiliseren. In een onmiddellijk antwoord zijn de eerste aanbiedingen gedaan door België en Denemarken. Naar verwachting zal de komende dagen meer hulp worden gekanaliseerd. "Europese solidariteit kent geen grenzen. We werken de klok rond om essentiële benodigdheden te kanaliseren via ons mechanisme voor civiele bescherming. Ik dank de staten die tot nu toe hulp hebben geboden en ik roep onze lidstaten op om snel te blijven reageren, "zei commissaris voor humanitaire hulp en crisisbeheersing, Christos Stylianides. Dit komt bovenop € 1.5 miljoen pakket van eerste humanitaire hulp van de EU dat was al in het laatste weekend gemobiliseerd in de onmiddellijke nasleep van de ramp. Bovendien heeft Copernicus, de noodkarteretiekdiensten van de Commissie, geproduceerd satelliet kaarten om de situatie in de getroffen gebieden te beoordelen en de nationale autoriteiten en hulpverleners ter plaatse te helpen. De Commissie medefinanciert de vervoerskosten van hulp die wordt gemobiliseerd via het mechanisme voor civiele bescherming, dat alleen op verzoek van een getroffen land kan worden geactiveerd. Foto's en video- stockshots van de alarmcentrale zijn beschikbaar.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, rampen, EU, Europees Solidariteitsfonds

Reacties zijn gesloten.