Verbind je met ons

Cyber-spionage

#EuropeanCybersecurityMonth

DELEN:

gepubliceerd

on

De 6th editie van de Europese cyberbeveiligingsmaand is begonnen, met in oktober ongeveer 300 evenementen in heel Europa. De jaarlijkse Cybersecurity Maand heeft tot doel het bewustzijn over cyberdreigingen te vergroten en cyberveiligheid en cyberhygiëne onder burgers en organisaties te bevorderen door middel van educatie en het delen van goede praktijken. De slogan van dit jaar is "Cyberveiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid – Stop. Denk. Verbind".

De campagne wordt georganiseerd door de Agentschap van de Europese Unie voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA), de Europese Commissie en meer dan 300 partners, waaronder lokale autoriteiten, overheden, universiteiten, denktanks, NGO's en beroepsverenigingen. De meeste evenementen tijdens de Cybersecurity Maand zullen praktisch advies bieden: over manieren om cyberzwendel te herkennen, over hoe je opkomende technologieën veilig kunt beheren en over concrete stappen voor bijvoorbeeld een betere cyberhygiëne. Meer informatie over de evenementen kunt u vinden via een interactieve kaart.

Advies in 23 talen, video's, online quizzen en bewustmakingsmateriaal zijn beschikbaar op cybersecuritymaand.eu. Verdere details zijn te vinden in ENISA's persbericht. Meer informatie over de EU-acties voor sterke cyberbeveiliging in Europa kunt u vinden hier en hier, evenals op de VeiligerInternet4EU website.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending