Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

#Oceana prijst nieuw politiek pact voor kleinschalige visserij in de Middellandse Zee #SmallScaleFisheriesFuture #StopOverfishing #CFPreality #MedFish4Ever

DELEN:

gepubliceerd

on

De ministers van Visserij van de landen rond de Middellandse Zee hebben een historisch akkoord ondertekend verklaring over een regionaal actieplan voor de kleinschalige visserij. De ministerconferentie, georganiseerd door de GFCM en het departement Visserij en Aquacultuur van de FAO, stelt een nieuw kader vast voor visserijbeheer in de regio en bouwt voort op de resultaten van 2017 MedFish4Ever initiatief. De verklaring markeert een politiek pact tussen de mediterrane regeringen om concrete acties voor de grootste sector in de regio te ondersteunen, te versterken en te bevorderen. 84% van alle vissersvaartuigen – voor de komende tien jaar.

“De ambachtelijke visserij in de Middellandse Zee gaat meer dan 5,000 jaar terug en maakt deel uit van het culturele erfgoed van de regio. De toekomst van het gebied staat momenteel op het spel als gevolg van overbevissing, aantasting van het leefgebied en klimaatverandering. We juichen het door de ministers ondertekende pact toe als een echte toewijding aan hun kustgemeenschappen om de oceaanbronnen en het levensonderhoud voor toekomstige generaties te beschermen”, aldus Lasse Gustavsson, uitvoerend directeur van Oceana in Europa.

“De kustwateren van de regio moeten in de eerste plaats worden gereserveerd voor kleinschalige visserij met een lage impact, waarbij tegelijkertijd duurzame visserijmethoden worden ondersteund, de biodiversiteit wordt beschermd en het levensonderhoud van de kustgemeenschappen veilig wordt gesteld”, aldus Gustavsson.

Oceana dringt er bij de regeringen van de Middellandse Zee op aan onmiddellijk te beginnen met het implementeren van concrete acties om de activiteiten van de kleinschalige vissersvloot beter te begrijpen, in het bijzonder het systematisch monitoren van schepen en het registreren van alle vangsten – iets dat momenteel niet bestaat en de regio verhindert om naar behoren en effectief beheer van zijn visserij.

Meer informatie: Westelijke Middellandse Zee: overbevissingscrisis: handel nu, of verlies het voor altijd

 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending