Verbind je met ons

EU

#JunckerPlan ondersteunt de eerste #EuropeanInvestmentBank-lening aan de onderneming van de sociale economie in #Spain

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt de Spaanse sociale onderneming ILUNION €35 miljoen aan financiering met als doel banen te creëren voor mensen met een handicap en te investeren in het verbeteren van de energie-efficiëntie. Dit is de eerste lening die de EIB verstrekt aan een onderneming uit de sociale economie in Spanje en die de steun krijgt van de EIB Investment Plan voor Europa, het Junckerplan.

Verwacht wordt dat het project 200 nieuwe banen zal creëren. De overeenkomst werd dinsdagmiddag in Brussel ondertekend door vice-president van de EIB, Emma Navarro, en president van ILUNION, Alberto Durán, tijdens een ceremonie bijgewoond door vice-president van de Commissie Jyrki Katainen, en president van de ONCE-groep, Miguel Carballeda. De financiering zal gaan naar de renovatie van de keten van industriële wasserettes van de groep om energie-efficiëntere technologieën te integreren, de bouw van een nieuw hotel in Spanje en de renovatie van de bestaande hotels, en de ontwikkeling van een reeks apparaten om de levens van mensen met welke handicap dan ook te verbeteren. .

Vicevoorzitter van Banen, Groei, Investeringen en Concurrentievermogen Jyrki Katainen zei: “Het project laat perfect zien waarvoor het Europees Fonds voor Strategische Investeringen is opgericht: het is zeer innovatief en bevordert sociale inclusie, energie-efficiëntie en het scheppen van banen. Het succes van ILUNION laat ons eens te meer zien dat goed doen en een succesvol bedrijf runnen perfect samengaan. De Commissie heeft een pijler van sociale rechten naar voren gebracht en is vastbesloten de sociale investeringen te vergroten, en dit project is de belichaming van deze inzet. En we willen in de toekomst nog meer doen om de sociale economie te ondersteunen via het InvestEU-programma.”

Vanaf september is het Junckerplan in werking getreden € 38.7 miljard aan nieuwe investeringen in Spanje en 344 miljard euro in de hele EU. Het volledige persbericht kunt u vinden hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending