Verbind je met ons

EU

#EAPM – Tijd om je aan te melden voor het congres dat verslag doet van congressen…

DELEN:

gepubliceerd

on

It’s already October and the congress season is well under way. On top of that, the next European Parliament elections are due at the end of May – which is pretty soon in relative terms as the months fly by, schrijft Denis Horgan, uitvoerend directeur van de European Alliance for Personalized Medicine (EAPM).

Ondertussen zal het debat over de voorstellen van de Europese Commissie over EU-brede actie op het gebied van de evaluatie van gezondheidstechnologie (HTA) deze week minstens één hoogtepunt bereiken wanneer de plenaire vergadering in Straatsburg stemt over de amendementen op de ontwerpverordening die zijn ingediend door de ENVI-commissie van het parlement. Zelfs als ENVI op woensdag (3 oktober) in het voltallige parlement zal stemmen, lijkt er nog steeds veel ruzie te zijn in de Raad, aangezien verschillende lidstaten zich zeer uitgesproken hebben uitgesproken in hun verzet tegen de voorgestelde verplichte aspecten van het voorstel.

Het is duidelijk dat dit een belangrijk moment is om een ​​bijeenkomst van geesten te houden op het gebied van de gezondheidszorg in het algemeen en gepersonaliseerde geneeskunde in het bijzonder, dus als u zich nog niet heeft aangemeld voor het tweede jaarlijkse congres van EAPM in Milaan, nu is het tijd om dat te doen, hier. 

Tijdens het evenement eind november (26-28) zal een zware nadruk worden gelegd op de ontwikkelingen die voortkomen uit eerdere congressen in het najaar, de noodzaak om oude en potentieel nieuwe leden van het Europees Parlement te bereiken, en het voortdurende beoordelingsdebat.

Er zal ook rekening worden gehouden met de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoals vorige week door de Raad Concurrentievermogen werd besproken in een beleidsdebat over het heroverwegen van de Europese industrie: kunstmatige intelligentie en robotica.

The current presidency of the EU, Austria, said its vision is based on three pillars: boosting the EU’s technological and industrial capacity and AI uptake across the economy, preparing for socioeconomic changes, and ensuring an appropriate ethical and legal framework.

Innovatie is een concurrentievoordeel van de EU, maar Europa moet de samenwerking tussen de academische wereld en het bedrijfsleven versterken en de administratieve lasten voor het bedrijfsleven verminderen. Ondertussen is het nodig om de toegang tot gegevens te verbeteren, een ethisch en regelgevend kader te ontwikkelen voor investeringen in AI en robotica, en zich te concentreren op nieuwe vaardigheden.

advertentie

Discussies en presentaties op het Congres over deze en vele andere onderwerpen zullen belanghebbenden in staat stellen hun standpunten kenbaar te maken voordat belangrijke aspecten aan besluitvormers op Europees, nationaal en regionaal niveau worden voorgelegd. Hierdoor kan er effectief een brug worden geslagen naar vertegenwoordigers op verschillende beleidsterreinen.

EAPM heeft in dit opzicht vertrouwen, aangezien het congres 'Forward as one: Integrating Innovation into Europe's Healthcare Systems', net als de eerste editie in Belfast vorig jaar, en zes conferenties van het voorzitterschap sinds 2013, vooraanstaande deskundigen op het gebied van de snel veranderende gezondheidszorg zal samenbrengen. arena.

En net als in 2017 in Noord-Ierland heeft het evenement tot doel belangrijke doelgroepen samen te brengen die bijdragen aan de uitgebreide programma-inhoud en essentiële kennisuitwisseling. De inhoud van de meeste multi-tracks voor dit belangrijke evenement is nu vrijwel afgerond, en dat kan bekijk hier het actuele programma.

De bijeenkomst in Milaan zal neerkomen op een ideale ‘one-stop-shop’ met als doel innovatie in de gezondheidszorgsystemen van de EU te brengen, terwijl de keuze van eind november aansluit bij de eerder genoemde aanloop naar de EU-parlementsverkiezingen van 2019 en de beëdiging van een nieuwe Commissie niet lang daarna.

Het overkoepelende doel van het Congres is het identificeren en nauwkeurig definiëren van de kritische barrières die de acceptatie van gepersonaliseerde medicijnen beperken, en tegelijkertijd het ontwikkelen van realistische, werkbare oplossingen die de toegang van patiënten tot gerichte behandelingen in heel Europa zullen verbeteren. Innovatie en de prikkels daarvoor zijn van cruciaal belang voor de gezondheid en welvaart in de huidige EU-28 (en zullen zelfs nog belangrijker worden nadat Groot-Brittannië is vertrokken). Het moedigt ook investeringen van buiten de EU aan, wat duidelijk goed is voor het bedrijfsleven en de werkgelegenheid. Het valt niet te ontkennen dat innovatie naar nieuwe hoogten moet stijgen en moet worden geïmplementeerd en geïntegreerd, ten behoeve van de EU-burgers. Wij zijn er zeker van dat het Congres van Milaan Europa in dit opzicht vooruit zal helpen.

Voor dit belangrijke evenement is de Alliantie verheugd om samen te werken met de Regionale Raad van Lombardije, die de ideale ruimte zal bieden voor een ontmoeting van geesten en expertise en een essentiële gelegenheid zal bieden voor discussie op topniveau en het formuleren van echte actieplannen.

Wij dringen er bij alle belanghebbenden op aan om zich tijdig te registreren. Hier is die link nog eens.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending