Verbind je met ons

EU

De Duitse #CatholicChurch biedt haar excuses aan aan duizenden slachtoffers van seksueel misbruik

DELEN:

gepubliceerd

on

Het hoofd van de katholieke kerk in Duitsland verontschuldigde zich deze week "voor al het falen en de pijn" nadat uit een rapport bleek dat duizenden kinderen seksueel werden misbruikt door de geestelijkheid, een aantal dat volgens een expert slechts het "topje van de ijsberg" was. schrijven Riham Alkousaa en Maria Sheahan.

Onderzoekers van drie Duitse universiteiten onderzochten 38,156 personeelsdossiers over een periode van 70 jaar eindigend in 2014 en vonden aanwijzingen van seksueel misbruik door 1,670 geestelijken, met meer dan 3,700 mogelijke slachtoffers.

Duits tijdschrift der Spiegel rapporteerde de bevindingen eerder deze maand nadat het rapport was uitgelekt. Het schandaal komt op een moment dat de katholieke kerk worstelt met een aantal nieuwe gevallen van seksueel misbruik in landen als Chili, de Verenigde Staten en Argentinië.

“Te lang hebben we in de kerk weggekeken, ontkend, toegedekt en niet willen dat het waar was”, aldus kardinaal Reinhard Marx (afgebeeld), zei voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie op een persconferentie voor de lancering van het rapport in de centraal-Duitse stad Fulda op dinsdag (25 september).

"Voor al het falen, de pijn en het lijden moet ik mijn verontschuldigingen aanbieden als voorzitter van de bisschoppenconferentie en ook persoonlijk", zei Marx.

Harald Dressing van het Central Institute of Mental Health zei dat dit aantal slechts de ondergrens van schattingen vertegenwoordigde, aangezien veel gevallen waarschijnlijk nooit zijn gemeld of niet serieus genoeg zijn genomen om ze in de dossiers te noteren.

"De resulterende cijfers zijn het topje van een ijsberg waarvan we de werkelijke omvang niet kunnen beoordelen", zei Dressing op de persconferentie.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending