Verbind je met ons

Afrika en India

President Juncker spreekt #NelsonMandelaPeaceSummit aan

DELEN:

gepubliceerd

on

Voorzitter Jean-Claude Juncker op 24 september - bij de Vredestop van Nelson Mandela op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties - bracht hulde aan Madiba en benadrukte het belang van een echt partnerschap met Afrika, zoals ook uiteengezet tijdens zijn State of the Union-toespraak 2018.

Voorzitter Juncker zei: "Mandela kwam uit een continentneef, een continent dat jong, nobel en met een veelbelovende toekomst is. Afrika, waarmee Europa is verbonden door een gemeenschap van lotsbestemmingen. Dit naburige continent waarmee we steeds nauwere banden willen aangaan. Omdat een alliantie tussen onze twee continenten, een alliantie van gelijken, de enige mogelijke manier is.” De top werd bijeengeroepen ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Mandela's geboorte om na te denken over de wereldvrede, waarbij politieke leiders zich ertoe verbonden om hun inspanningen te verdubbelen om een ​​rechtvaardige, vreedzame, welvarende, inclusieve en eerlijke wereld op te bouwen.

De volledige toespraak van voorzitter Juncker is beschikbaar hier en de politieke verklaring die is aangenomen tijdens de vredestop van Nelson Mandela hier. Meer informatie over de alliantie Europa-Afrika zoals voorgesteld door voorzitter Juncker, hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending