Verbind je met ons

EU

#Helsinki en #Lyon met de naam #EuropeanCapitalsOfSmartTourism in 2019

DELEN:

gepubliceerd

on


Helsinki en Lyon zijn aangekondigd als de winnaars van de eerste editie van de wedstrijd European Capital of Smart Tourism. De twee steden hebben laten zien hoe ze toerisme duurzaam kunnen ontwikkelen, de toegankelijkheid van bestemmingen kunnen waarborgen, de digitale transformatie kunnen omarmen en toerisme kunnen koppelen aan cultureel erfgoed.

Throughout 2019 Lyon and Helsinki will be given EU wide visibility and will be provided with networking opportunities, exchange of best practice and expert support. Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs Commissioner Elżbieta Bieńkowska said: “Congratulations to Helsinki and Lyon for their successes. I believe that the European Capital of Smart Tourism initiative will help to establish a framework of exchange of good practices and co-operation between European cities. The tourism sector is very important for the EU economy so we all need to work together effectively to be competitive and grow in a sustainable way.” In addition, four cities have been recognized for their outstanding achievements in accessibility (Malaga, Spain), sustainability (Ljubljana, Slovenia), digitization (Copenhagen, Denmark) and cultural heritage & creativity (Linz, Austria).

De winnaars, die officieel worden gehuldigd op de Europese dag van het toerisme conferentie op 7 november 2018 in Brussel, zijn gekozen uit in totaal 38 steden uit 19 EU-lidstaten. Met een bijdrage van 10% aan het bbp van de EU speelt de toerismesector een cruciale rol bij het genereren van groei en banen, maar heeft hij nog steeds onbenut potentieel – vooral op het gebied van slim toerisme. De Europese Commissie wil de Europese toeristische sector voorop houden.

Meer informatie is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending