Verbind je met ons

Brexit

Arbeid die zich klaarmaakt om tegen de mislukte #Brexit-deal van Theresa May te stemmen

DELEN:

gepubliceerd

on

Schaduwbrexit-secretaris Keir Starmer MP (foto) gisteren (25 september) formeel aangekondigd dat de Labourpartij zich voorbereidt om de Brexit-deal van Theresa May tegen te stemmen wanneer deze later dit jaar voor het parlement wordt gebracht.

Tijdens een toespraak op de Labour Party-conferentie in Liverpool bevestigde Starmer dat de Brexit-deal van de regering de zes tests van de Labour Party nog moet doorstaan ​​– ondanks dat Theresa May twee jaar geleden beloofde dat ze "vastbesloten was om eraan te voldoen".

De aankondiging komt op het moment dat Labour een nieuwe analyse publiceert over hoe de Brexit-voorstellen van de Tories niet voldoen aan de zes tests.

Uit de analyse blijkt dat de voorstellen van de Chequers momenteel banen, de economie, het levensonderhoud van mensen en geen harde grens in Noord-Ierland in gevaar brengen. Over de benadering van de regering ten aanzien van de brexit zei parlementslid Keir Starmer, Labour's Shadow Brexit-secretaris: “Net nu we een sterke regering nodig hebben, wat zien we van de Tories? Verdeeldheid, chaos en mislukking.

“Geen geloofwaardig plan voor Brexit. Geen oplossing om een ​​harde grens in Ierland te voorkomen. En geen meerderheid in het parlement voor de voorstellen van Checkers.

“Een Tory-burgeroorlog die al jaren aan de gang is, bedreigt nu onze toekomstige welvaart. De partij die ooit beloofde het dak te repareren als de zon scheen, is nu van plan het hele huis plat te branden.

'Dus ik heb een bericht voor de minister van Pprime. 'Als je partij zichzelf uit elkaar wil scheuren, prima, maar je neemt ons land niet mee.'”

advertentie

Over hoe Labour zal stemmen over de Brexit-deal van Theresa May in het parlement, voegde hij eraan toe: “Ik weet dat mensen duidelijkheid willen over waar we nu staan ​​met de deal.

“Omdat sommigen hebben gezegd dat Labour kan stemmen voor elke deal die de Tories bereiken. Sommigen hebben gezegd dat we ons kunnen onthouden. Sommigen hebben gezegd dat we misschien een vage deal steunen – een 'blinde Brexit' – die geen details geeft over de voorwaarden van onze toekomstige relatie.

“Dus, laat me heel duidelijk zijn – hier en nu: als Theresa May een deal terugbrengt die onze tests niet doorstaat – en dat lijkt steeds waarschijnlijker te worden – zal Labour tegen stemmen. Geen mitsen, geen maren.

'En als de premier denkt dat we een vage deal erdoor zullen wuiven en ons vragen geblinddoekt het onbekende in te springen, kan ze nog eens nadenken. U kunt de tests van Labour niet doorstaan ​​door geen antwoorden te geven. We zullen een blinde Brexit wegstemmen.

“Laat me duidelijk zijn: het gaat er niet om het proces te frustreren. Het gaat over het stoppen van een destructieve Tory Brexit. Het gaat om vechten voor onze waarden. En over vechten voor ons land.”

  • In maart 2017 presenteerde Keir Starmer de zes tests waaraan de Labour-partij de Brexit-deal van de regering zou beoordelen. De zes tests, die waren gebaseerd op de toezeggingen die Theresa May en haar kabinetscollega's hadden beloofd als onderdeel van de artikel 50-onderhandelingen, zijn:
  1. Zorgt het voor een sterke en collaboratieve toekomstige relatie met de EU?
  2. Levert het “exact dezelfde voordelen” op als die we momenteel hebben als leden van de interne markt en de douane-unie?
  3. Zorgt het voor een eerlijk beheer van migratie in het belang van de economie en de gemeenschappen?
  4. Verdedigt het rechten en beschermingen en voorkomt het een race naar de bodem?
  5. Beschermt het de nationale veiligheid en ons vermogen om grensoverschrijdende criminaliteit aan te pakken?
  6. Levert het voor alle regio's en landen van het VK?

bron

  • De premier zei dat ze "vastbesloten was om de tests te doorstaan". Ze zei op 29 maart 2017 tegen het Lagerhuis: "Ik heb naar die tests gekeken omdat er eigenlijk principes zijn waarvan de regering keer op keer heeft gezegd dat we vastbesloten zijn ze te halen."

bron

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending