Verbind je met ons

EU

EU-begroting: de Commissie onderneemt verdere actie om ervoor te zorgen dat het Verenigd Koninkrijk de verschuldigde douanerechten beschikbaar maakt voor #EUBudget

DELEN:

gepubliceerd

on

Op voorstel van Günther H. Oettinger, commissaris voor Begroting en Personeelszaken, heeft de Europese Commissie besloten een met redenen omkleed advies naar het Verenigd Koninkrijk te sturen omdat het de douanerechten niet ter beschikking heeft gesteld van de EU-begroting, zoals vereist door de EU-wetgeving. Dit is de tweede stap die de Commissie zet in de formele inbreukprocedure voor deze zaak om de financiële belangen van de EU te beschermen. In maart 2018heeft de Commissie de inbreukprocedure ingeleid naar aanleiding van een rapport uit 2017 van het EU-fraudebestrijdingsorgaan OLAF, waarin werd vastgesteld dat importeurs in het Verenigd Koninkrijk een groot bedrag aan douanerechten hebben ontdoken door gebruik te maken van fictieve en valse facturen en onjuiste douanewaardeaangiften bij invoer.

Het Verenigd Koninkrijk heeft nu twee maanden de tijd om op te treden; anders kan de Commissie de zaak voorleggen aan het Hof van Justitie van de EU. De Commissie heeft berekend dat de inbreuk op de EU-wetgeving door het Verenigd Koninkrijk heeft geleid tot verliezen voor de EU-begroting van 2.7 miljard EUR (plus rente en minus incassokosten) in de periode tussen november 2011 en oktober 2017.

Meer informatie is beschikbaar in het persbericht hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending