Verbind je met ons

Centraal-Azië

#ASEP – Het Europees Parlement organiseert de 10e parlementaire bijeenkomst Azië-Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

De impact van klimaatverandering op migratie, economie en veiligheid zal de top vormen van de Azië-Europese parlementaire partnerschap (ASEP) vergadering, die plaatsvindt in 27-28 september.

EP-leden en parlementsleden uit EU-lidstaten, 18 Aziatische landen en Rusland, Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en Zwitserland zullen debatteren over de milieuproblemen waarmee Azië en Europa worden geconfronteerd: duurzame ontwikkeling en circulaire economie, beheer van stedelijke gebieden, samenwerking op het gebied van watervoorraden, afvalverwerking en plastic reductie, voedselveiligheid en schone technologieën. Ze zullen ook hun input voorbereiden voor de ASEM-top die 18-19 oktober in Brussel zal houden.

EP-voorzitter Antonio Tajani opent de plenaire vergadering op 27 september bij 10.30. Dit zal worden gevolgd door een welkomstwoord van de ASEP 9-vergadering gastheer de heer Yondonperenlei Baatarbileg (Mongolië), mevrouw Shirin Sharmin Cahudhury, voorzitter van het parlement van Bangladesh, mevrouw Ana Maria Pastor Julian, voorzitter van het Congres van afgevaardigden (Spanje), mevrouw Gloria Arroyo, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden (Filipijnen) en de heer Zhang Zhijun, vice-voorzitter van de Commissie buitenlandse zaken (China).

De plenaire sessie zal zijn live via internet gestreamd. Je kunt ook de dekking volgen via @EP_ForeignAff met #ASEP10.

Een gedetailleerd conceptprogramma van het evenement is beschikbaar hier.

Druk op punt

Een perspunt met EP-vicevoorzitter voor de betrekkingen met Azië Heidi Hautala (Greens, FI) staat gepland voor donderdag, 27 september, op 12h30 voor Hemicycle (gebouw Paul Henri Spaak).

advertentie

AchtergrondDe parlementaire partnerschapsbijeenkomst Azië-Europa (ASEP) maakt deel uit van het algehele partnerschap Azië-Europa, dat een forum biedt voor interparlementaire debatten, informatie-uitwisseling en wederzijds begrip van mondiale vraagstukken bevordert. ASEP-vergaderingen worden om de twee jaar vóór de ASEM-top bijeengeroepen, afwisselend in Azië en in Europa.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending