Verbind je met ons

Brexit

May geconfronteerd met aftreden van ministers vanwege #Brexit-plan

DELEN:

gepubliceerd

on

Sommige ministers van de Britse premier Theresa May zullen volgende week een 'plan B' eisen voor haar Brexit-voorstel en zouden kunnen stoppen als ze niet van koers verandert, The Telegraph krant meldde laat op vrijdag, onder vermelding van niet nader genoemde bronnen, schrijft Alistair Smout.

Ministers eisten een alternatief plan voor haar 'Chequers'-voorstel tijdens een kabinetsvergadering op maandag (24 september), The Telegraph zei hier.

Dat plan was eerder deze week al verwoest door de leiders van de Europese Unie in Salzburg, wat May ertoe bracht de leiders van het blok uitdagend uit te dagen om met zijn eigen plannen te komen.

The Telegraph zei dat er "speculatie" was dat minister van Werk en Pensioenen Esther McVey de vergadering van maandag zou verlaten als er geen nieuw voorstel zou worden ingediend, terwijl minister van Internationale Ontwikkeling Penny Mordaunt ook werd getipt als mogelijke ontslagkandidaat, hoewel de krant zei dat vrienden ontkenden dat ze zou aftreden .

Eerder op vrijdag zei Mordaunt dat de houding van de EU de steun binnen Groot-Brittannië voor een vertrek uit het blok vergroot, ook al betekende dat een vertrek zonder akkoord.

The Telegraph zei Sajid Javid, de minister van Binnenlandse Zaken, voorstander was van een deal die het voor Groot-Brittannië gemakkelijker zou maken om handelsovereenkomsten te ondertekenen, maar het was onwaarschijnlijk dat hij zou stoppen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending