Verbind je met ons

EU

Stimulering van #multilateralisme: voorzitter Juncker en een EU-delegatie op hoog niveau tijdens de ministeriële week van de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

DELEN:

gepubliceerd

on

Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker is deze week in New York voor de 73rd United Nations General Assembly, with a high-level delegation from the European Union. EU representatives will host and participate in a large number of events and meet with world leaders, underlining the European Union’s steadfast commitment to a strong and effective United Nations, and building support for multilateralism and a rules-based global order.

Zoals voorzitter Juncker in zijn 2018 zei State of the Union on 12 September: “Europe will never be a fortress, turning its back on the world or those suffering within it. Europe is not an island. It must and will champion multilateralism. The world we live in belongs to all and not a select few.”

Voorzitter Juncker en hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Federica Mogherini zullen de week op zondag 23 september aftrappen met een bilaterale ontmoeting met VN-secretaris-generaal António Guterres, waarin het strategische partnerschap tussen de EU en de VN opnieuw wordt bevestigd. Samen zullen ze ook een ontmoeting hebben met de voorzitter van de Commissie van de Afrikaanse Unie (AU), Moussa Faki Mahamat, om te bespreken hoe het werk van de innovatieve trilaterale samenwerking tussen de EU, de VN en de AU kan worden bevorderd.

Op 24 september sprak president Juncker de vredestop van Nelson Mandela toe vergadering op hoog niveau over mondiale vrede ter ere van de honderdste verjaardag van de geboorte van Nelson Mandela. Vandaag (25 september) zullen voorzitter Juncker, eerste vicevoorzitter Frans Timmermans en HV/VV Mogherini zich bij de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk voegen voor de opening van de 73rd Algemene vergadering.

President Juncker zal ook een reeks bilaterale ontmoetingen hebben, onder meer met Uhuru Kenyatta, president van Kenia; Paul Kagame, president van Rwanda en voorzitter van de Afrikaanse Unie, en Mamuka Bakhtadze, premier van Georgië. De EU zal gastheer zijn van een aantal vlaggenschipevenementen in de marge van de Algemene Vergadering, en EU-vertegenwoordigers zullen een volle agenda hebben met debatten en nevenevenementen op hoog niveau, evenals talrijke bilaterale bijeenkomsten.

Voor meer details over de agenda, zie het volledige persbericht hier. Pers- en audiovisueel materiaal zal beschikbaar zijn op EbSEDEOEuropa en Consilium websites. Zie de factsheet voor meer informatie over de betrekkingen tussen de EU en de VN hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending