Verbind je met ons

EU

Een beter Europa: #EYE2018-deelnemers presenteren hun beste ideeën aan EP-leden

DELEN:

gepubliceerd

on

Verslag van het Europees Jeugdevenement 2018: "Spreek uw stem uit Europa!" 100 ideeën voor een betere toekomst.   

Jongeren kwamen met ideeën voor een beter Europa als onderdeel van het Europees Jeugdevenement van het Parlement in juni. Hun beste ideeën zullen dit najaar aan de commissies van het Parlement worden gepresenteerd.

Er was in juni een breed scala aan discussies over de toekomst van Europa EYE2018-evenement en op 20 september werd een rapport met de beste ideeën van het tweedaagse evenement onder de leden van het Europees Parlement verspreid.

De 100 ideeën variëren van het beschermen van klokkenluiders en het voorkomen van belastingontduiking tot het aanmoedigen van jongeren om zich kandidaat te stellen voor verkiezingen en het uitbannen van plasticvervuiling.

EYE-deelnemers zullen deze ideeën de komende maanden aan parlementscommissies presenteren. Met nog maar acht maanden tot de volgende Europese verkiezingenzullen deze hoorzittingen een waardevolle kans blijken voor jonge Europeanen om met leden van het Europees Parlement in gesprek te gaan en hun ideeën te uiten over hoe Europa kan worden verbeterd.

Agenda jeugdhoorzittingen

In het voorwoord van het EYE2018-rapport zei parlementsvoorzitter Antonio Tajani: “Jonge mensen kunnen een verschil maken, en ik ben er zeker van dat hun bijdrage zal leiden tot een steeds levendiger wordende Europese democratie.”

Volg de jeugdhoorzittingen in oktober en november op FacebookInstagram en Twitter.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending