Verbind je met ons

China

#Taiwan – Minister van Buitenlandse Zaken Wu spreekt het jaarlijkse #GTI-symposium toe

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 13 september sprak de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Jaushieh Joseph Wu tijdens een videotoespraak op het Global Taiwan Institute Annual Symposium dat plaatsvond in Washington over de geloofsbrieven van Taiwan als frontliniestaat die vrijheid, democratie en op regels gebaseerde orde verdedigt tegen de toegenomen dwang van China. 

“De acties van China vormen een bedreiging voor de veiligheid en het machtsevenwicht in de Indo-Pacific”, zei Wu. “Het heeft er geen moeite mee om economische invloed te gebruiken om politieke opvattingen op te leggen aan buitenlandse burgers, overheden en particuliere bedrijven”, voegde hij eraan toe.

“Laten we het zeggen zoals het is: er is geen Taiwan-probleem”, zei Wu. “Er is alleen maar sprake van een ‘China-probleem’, waarbij de dwang van Taiwan op diplomatiek, economisch, militair en politiek gebied betrokken is.

Wu's opmerkingen werden goed ontvangen door deelnemers aan het evenement over de betrekkingen tussen Taiwan en de VS. Onder de aanwezigen waren Christine Hsueh, plaatsvervangend hoofd van het Taipei Economic and Cultural Representative Office in de VS en James F. Moriarty, voorzitter van het American Institute in Taiwan.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending