Verbind je met ons

Brexit

#IrishBorder in beeld vóór de EU-top

DELEN:

gepubliceerd

on

De Brexit-nieuwsstroom wint aan momentum in de aanloop naar de EU-top van deze week, met meer berichten over inspanningen achter de schermen om uit te vinden hoe de Ierse grens moet worden beheerd, ervan uitgaande dat Groot-Brittannië ook de interne markt en de douane-unie verlaat. schrijven Mark John en Mike Dolan.

The Times meldt dat EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier werkt aan een plan om goederen te volgen met behulp van streepjescodes op zeecontainers onder ‘trusted-trader’-regelingen: het doel zou zijn om fysieke controles aan de grens tussen Ierland en Noord-Ierland te minimaliseren. “Als de Brexit-onderhandelingen op deze weg doorgaan, zullen ze, vrees ik, eindigen in een spectaculair politiek auto-ongeluk”, aldus Boris Johnson.

Naast de inspanningen van Brussel om Theresa May te helpen een akkoord te sluiten, kwamen dit weekend ook de leiders van Duitsland en Oostenrijk naar buiten en zeiden dat ze dat wel zouden doen wilde koste wat het kost een harde Brexit vermijden. Opnieuw leidt dit tot de conclusie dat het grootste potentiële obstakel voor een compromis zal zijn fervente Brexiters in May’s eigen partij.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending