Verbind je met ons

EU

Europees Parlement stemt voor de verdediging van de rechtsstaat in #Hongarije in historische stemming 

DELEN:

gepubliceerd

on

Op een ongekende manier hebben de leden van het Europees Parlement zojuist vóór het starten van procedures tegen de Hongaarse regering gestemd vanwege het schenden van de Europese waarden op het gebied van de rechtsstaat. De resolutie van de Groenen/EFA-rapporteur in de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE), Judith Sargentini, werd gesteund door ruim tweederde van de leden van het Europees Parlement. De Hongaarse regering heeft de afgelopen jaren een reeks autoritaire maatregelen genomen, waaronder het sluiten van de media, het inkrimpen van de ruimte voor het maatschappelijk middenveld en het aanvallen van vluchtelingen en het bedreigen van de academische wereld. Dit alles is een duidelijke schending van de Europese normen en waarden. waarden.

Judith Sargentini Greens/EFA rapporteur in the Committee on Civil Liberties (LIBE) said: “Viktor Orbán’s government has been leading the charge against European values by silencing independent media, replacing critical judges, and putting academia on a leash. Individuals close to the government have been enriching themselves, their friends and family members at the expense of Hungarian and European taxpayers.

“The Hungarian people deserve better, they deserve freedom of speech, non-discrimination, tolerance, justice and equality, all of which are enshrined in the European treaties. This is a historic result for Hungarian citizens and for European citizens everywhere, that the European Parliament has voted by a large majority to stand up for the values we all hold dear. It’s very welcome that members chose to put the rule of law above party politics, now it’s time for EU member states in the European Council to show the same resolve.”

Greens/EFA Group President Philippe Lamberts said: “It’s fantastic that so many MEPs including those from the same political family as Viktor Orban’s Fidesz are willing to stand up for European values. Hungary’s place is at the heart of Europe. The Hungarian government should take a long, hard look in the mirror and bring itself back on the path to European democracy.”

Het Sargentini-rapport over de rechtsstaat in Hongarije

Het rapport zal nu door de EU-lidstaten worden besproken in de Europese Raad.

Rechtsstaat in Hongarije: het Parlement roept de EU op om actie te ondernemen

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending