Verbind je met ons

EU

EP-leden nemen baanbrekende voorstellen aan voor een #PanEuropeanPersonalPension

DELEN:

gepubliceerd

on


De ECON-commissie van het Europees Parlement heeft haar standpunt ingenomen over het voorstel om een ​​aanvullend, vrijwillig en individueel pan-Europees persoonlijk pensioenproduct (PEPP) op te zetten. De compromissen van rapporteur en ALDE-vicevoorzitter Sophie in 't Veld werden aangenomen, waarmee het team van het Parlement een mandaat kreeg om onderhandelingen met EU-regeringen te starten.

Het verslag van het Parlement voegt hogere bescherming toe met betrekking tot consumentenbescherming, meeneembaarheid, maatregelen voor collectief verhaal, een specifieke regeling voor het verstrekken van informatie aan Europese spaarders en het idee van een "basis"-PEPP met zeer veilige investeringsopties, beschikbaar voor alle EU-burgers om te beleggen in. Toegang tot een inkomen bij pensionering is van het allergrootste belang, en zelfs gecodificeerd in het Europese hoofdstuk van de grondrechten. Met deze nieuwe wetgeving krijgen velen niet alleen de mogelijkheid om een ​​pensioenproduct te krijgen, maar ook een veilig product met een Europees veiligheidslabel. De eerste en tweede pijler moeten echter ook worden versterkt en na pensionering de belangrijkste bron van inkomsten blijven.

Sophie in 't Veld Europarlementslid zei na de stemming: "Ik hoop dat de Europese consumenten binnenkort meer keuze zullen hebben bij het sparen voor hun pensioen. Dit voorstel zal pensioenuitvoerders de middelen bieden om een ​​eenvoudig en innovatief pan-Europees persoonlijk pensioenproduct aan te bieden. consumenten meer keuze bieden. Burgers zullen over de grens kunnen verhuizen zonder hun pensioen te hoeven wijzigen, wat een grote stap voorwaarts zal zijn.

“Ik ben verheugd over de door het Parlement voorgestelde amendementen op het voorstel; we hebben aanvullende beschermingen toegevoegd voor consumenten en een specifiek regime voor een basispensioenproduct met zeer veilige beleggingsmogelijkheden. Ik kijk ernaar uit om tijdens de komende onderhandelingen voor de suggesties van het Parlement te strijden.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending