Verbind je met ons

EU

#Eengemaaktemarkt voor goederen: wat goed is voor het ene EU-land, moet ook goed zijn voor het andere

DELEN:

gepubliceerd

on

“We need the mutual recognition of goods to ensure the free movement of products in the EU. The Single Market for goods, one of the greatest achievements of the EU, still needs to be completed,” said Ivan Štefanec MEP after the adoption of the draft Report in the European Parliament’s Internal Market and Consumer Protection Committee.

“A product that is lawfully on the market in one Member State should not be prohibited in another member state,” said Štefanec, author of the Proposal for a Regulation on the Mutual Recognition of Goods. The law in question will put an end to these restrictions and help EU consumers fully benefit from the EU Single Market. The products concerned are not those which fall under harmonised EU laws, such as many consumer products (furniture, childcare products, textiles).

Štefanec stelde voor de grensoverschrijdende samenwerking te versterken door een coördinatiegroep op te richten, bestaande uit vertegenwoordigers van de bevoegde autoriteiten en de productcontactpunten van de lidstaten.

Hij benadrukte ook de voordelen van de nieuwe wet voor de producenten, die zullen profiteren van een betere rechtszekerheid. “De procedures voor bedrijven en nationale autoriteiten zullen worden vereenvoudigd en iedereen zal winnen met het vrije verkeer van goederen op de interne markt van de EU.”

Het rapport pleit er ook voor dat SOLVIT wordt gebruikt als alternatief voor gerechtelijke procedures om problemen met de markttoegang voor goederen uit verschillende lidstaten op te lossen.

Leden van de Commissie interne markt en consumentenbescherming keurden ook het mandaat goed om interinstitutionele onderhandelingen te beginnen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending