Verbind je met ons

Brexit

Het Europees Parlement streeft ernaar elke deal slechts twee weken voor #Brexit-dag goed te keuren

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Europees Parlement verwacht een deal met Londen te kunnen goedkeuren, slechts twee weken voordat Groot-Brittannië op 29 maart de EU verlaat, zei een vooraanstaand wetgever maandag, en benadrukte hoe krap het schema is om overeenstemming te bereiken over echtscheidingsvoorwaarden en toekomstige banden. schrijft Gabriela Baczynska.

Danuta Hubner, hoofd van de commissie constitutionele zaken van het Europees Parlement die de overeenkomst als eerste zal behandelen, zei dat het doel om een ​​stemming te houden een plenaire zitting zou zijn die op 11 en 14 maart 2019 zou plaatsvinden.

 

Het was een van de eerste keren dat een senior parlementslid de waarschijnlijke timing van de stemming besprak, waarbij hij duidelijk maakte hoe dicht de deadline zal zijn. De Europese wetgever moet elke Brexit-deal goedkeuren voordat deze van kracht wordt, wat betekent dat een ‘nee’-stem Groot-Brittannië ertoe zou kunnen dwingen zonder akkoord uit de EU te stappen.

“We moeten stemmen tijdens de plenaire vergadering van de eerste maart”, zei Hubner tegen haar commissie. “De tweede (die op 25 en 28 maart moet plaatsvinden) zal te laat zijn, omdat na ons de Raad (van alle EU-lidstaten) hier opnieuw naar moet kijken.”

Ze zei dat de EU-leiders niet wisten of ze “succesvol zullen zijn in het afronden van de onderhandelingen in oktober, of dat ze zullen uitglijden naar november.”

Ambtenaren van het Parlement schatten dat de kamer van 751 wetgevers meer dan twee maanden nodig zal hebben om de overeenkomst te verwerken. Wetgevers willen het graag aan een gedegen onderzoek onderwerpen om er zeker van te zijn dat het er niet uitziet als een rubberen stempel.

advertentie

Het EU-parlement wil ook pas stemmen na het Britse parlement, om te voorkomen dat een deal wordt goedgekeurd die vervolgens in Londen kan worden afgewezen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending