Verbind je met ons

Brexit

De kans op #HardBrexit blijft 25%, zeggen economen – opiniepeiling Reuters

DELEN:

gepubliceerd

on

Er is een kans van één op vier dat Groot-Brittannië de Europese Unie in maart zonder deal zal verlaten, blijkt uit een peiling van Reuters, terwijl de Bank of England zal wachten tot na de Brexit voordat ze de leenkosten opnieuw zal verhogen. schrijft Jonathan kabel.

De peiling van Reuters van 29 augustus-3 september werd gehouden terwijl de druk op de Britse premier Theresa May toeneemt, die moeite heeft om wat zij haar bedrijfsvriendelijke Brexit noemt, aan haar eigen partij en in een verdeeld land te verkopen.

Met minder dan twee maanden voordat Groot-Brittannië en de EU overeenstemming willen bereiken over de voorwaarden voor het vertrek van Groot-Brittannië uit het blok, zijn de twee partijen nog steeds aan het sparren.

 

When asked the probability of a disorderly Brexit, whereby no agreement is reached by the end of March 2019, the median forecast in the poll was 25% – unchanged from an August estimate.

Negen van de 34 gemeenschappelijke bijdragers aan deze peiling en de laatste hebben echter hun cijfers verhoogd en de hoogste voorspelling was 60%. Vier verlaagden hun kansen en 21 lieten ze ongewijzigd.

“De kansen dat Groot-Brittannië de EU verlaat zijn de laatste tijd ongetwijfeld toegenomen en we hebben minder vertrouwen in een ordelijke exit”, aldus Howard Archer van de EY ITEM Club.

advertentie

“Desalniettemin denken we nog steeds dat het waarschijnlijker is dan niet dat Groot-Brittannië en de EU tot een akkoord zullen komen, ook al zou het wel eens onaangenaam laat kunnen zijn voor ratificatie in maart 2019.”

Nu een deal als waarschijnlijk wordt beschouwd, blijft de kans op een recessie klein. Medianen gaven de waarschijnlijkheid van een kans in het komende jaar op 15%, een daling ten opzichte van de 20% in juli, en binnen twee jaar op 25%.

Maar omdat er nog steeds weinig duidelijkheid is over hoe Groot-Brittannië vanaf april handel zal drijven, en naarmate een mondiale handelsoorlog escaleert, zijn de gemiddelde prognoses voor de economische groei na de Brexit naar beneden bijgesteld ten opzichte van de projecties van augustus.

De groei wordt nu geschat op 1.4% volgend jaar, een daling ten opzichte van de 1.5% vorige maand, en een onveranderde 1.6% in 2020.

Britse fabrikanten beleefden hun zwakste maand in meer dan twee jaar en de exportorders kenden in augustus een zeldzame daling, een waarschuwing dat een wereldwijde economische vertraging, evenals de naderende Brexit, op de fabrieken van het land drukt. [GB/PMIM]

Inflation jumped after the Brexit vote – in large part driven by a fall in sterling – and is not expected to fall back to the central bank’s 2% target until the end of next year.

Op de vraag wanneer de bankrente 1.5% zou bereiken, werd als vroegste datum 2020 gegeven.

“Het zal waarschijnlijk een langzame renteverlaging zijn, waarbij de BoE voorzichtig te werk zal gaan in het licht van de Brexit-gerelateerde onzekerheid”, zegt Peter Dixon van Commerzbank.

“Zo snel mogelijk naar 1.5% gaan kan zinvol zijn, omdat het de BoE meer beleidsflexibiliteit geeft.”

Opiniepeilingen door Nagamani Lingappa en Sarmista Sen

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending