Verbind je met ons

China

Handel: Commissie besluit handelsbeschermingsmaatregelen voor #SolarPanels uit #China niet te verlengen

DELEN:

gepubliceerd

on


Na bijna vijf jaar te hebben bestaan, heeft de EU anti-dumpingmaatregelen en anti-subsidie maatregelen op zonnepanelen uit China lopen vandaag om middernacht af. Na bestudering van de behoeften van zowel producenten als degenen die zonnepanelen gebruiken of importeren, heeft de Commissie besloten dat het in het belang van de EU als geheel was om de maatregelen te laten vervallen. Dit besluit houdt ook rekening met de nieuwe doelstellingen van de EU op het gebied van hernieuwbare energie. De EU heeft in december 2013 voor het eerst definitieve antidumping- en antisubsidiemaatregelen ingesteld voor een periode van twee jaar. Deze werden vervolgens in maart 2017 verlengd voor slechts 18 maanden, in tegenstelling tot de gebruikelijke vijf jaar. Het niveau van de maatregelen is in de loop van de tijd geleidelijk verlaagd om de prijzen van de invoer in de EU geleidelijk aan aan te passen aan de wereldmarktprijzen. De Commissie merkte op dat de marktsituatie niet zodanig is veranderd dat dit een verdere verlenging van de maatregelen na de geplande 18 maanden zou rechtvaardigen. Het verwierp daarom het verzoek van de bedrijfstak van de EU om een ​​nieuw onderzoek bij het vervallen van de maatregelen. Meer informatie is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending