Verbind je met ons

EU

#JunckerPlan - 300 miljoen euro voor Italiaanse kmo's in creatieve en culturele sectoren

DELEN:

gepubliceerd

on


Het Europees Investeringsfonds (EIF) en de Italiaanse nationale stimuleringsinstelling Cassa Depositi e Prestiti (CDP) hebben een overeenkomst ondertekend in het kader van de Garantiefaciliteit culturele en creatieve sectoren van de EU Programma Creatief Europa met als doel € 300 miljoen aan nieuwe financiering te genereren voor ongeveer 3,500 kleine en middelgrote ondernemingen in de culturele en creatieve sectoren in Italië. De overeenkomst wordt ondersteund door de EU-begroting onder de Junckerplan Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI). Toegang tot financiering in de creatieve en culturele sectoren kan moeilijk te verkrijgen zijn, voornamelijk vanwege de immateriële aard van hun activa en onderpand, de beperkte omvang van de markt, de onzekerheid in de vraag en het gebrek aan expertise van financiële intermediairs bij het aanpakken van sectorspecifieke kenmerken. Mariya Gabriel, commissaris voor Digitale Economie en Samenleving, en Tibor Navracsics, commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport, zeiden: "Cultuur en de creatieve sectoren slaan bruggen tussen kunst, bedrijfsleven en technologie. Ze zijn een katalysator voor innovatie en bevorderen risico's. Het aannemen van een houding, die van cruciaal belang is bij het opbouwen van veerkracht. Het helpen van deze bedrijven bij het opschalen en het stimuleren van creativiteit staat hoog op de agenda van de Europese Commissie. Deze garantieovereenkomst helpt de financieringskloof te overbruggen waarmee deze sectoren worden geconfronteerd en zal belangrijke economische en sociale voordelen opleveren." Er is een persbericht te vinden hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending