Verbind je met ons

Antisemitisme

De Arabische parlementsleden van Israël steunen #Corbyn te midden van beschuldigingen van #antisemitisme

DELEN:

gepubliceerd

on


Een groep Arabische wetgevers in Israël heeft de Britse Labour-oppositieleider Jeremy Corbyn geprezen
(foto), wiens partij al maandenlang tegen beschuldigingen van antisemitisme vecht, schrijft Arie Rabinovitch.

In een brief aan de Britse krant The Guardian zeiden Ahmad Tibi, een plaatsvervangend voorzitter van het Israëlische parlement, en drie andere leden van de Joint Arab List-partij dat Corbyn een "langdurige solidariteit had met alle onderdrukte volkeren over de hele wereld, inclusief zijn onwankelbare steun voor de Palestijnse mensen."

Sinds Corbyn in 2015 onverwacht Labour-leider werd na tientallen jaren aan de linkse rand van de partij te hebben doorgebracht, heeft hij herhaaldelijk te maken gehad met beschuldigingen dat hij een oogje dichtknijpt voor antisemitische opmerkingen in de partij en onder groepen die hij steunt.
Corbyn heeft op protesten gereageerd door leiders van de Joodse gemeenschap te ontmoeten en de Joodse mensen gerust te stellen dat ze welkom zijn in de partij. Hij heeft eerder zijn excuses aangeboden voor wat hij omschrijft als “zakken” van antisemitisme in zijn partij.

De eigen Labour-partij van Israël schortte in april de betrekkingen met Corbyn op en beschuldigde hem van het goedkeuren van antisemitisme en het tonen van vijandigheid tegenover het Israëlische beleid.

In hun brief zeiden de Arabische leden van het Israëlische parlement dat ze Corbyn erkennen als "een principiële linkse leider die streeft naar vrede en gerechtigheid en zich verzet tegen alle vormen van racisme, of het nu gericht is tegen Joden, Palestijnen of welke groep dan ook."

Volgens sommige opiniepeilingen staat Labour op of gelijk met de Conservatieven van premier Theresa May, wat betekent dat hij een potentiële Britse leider is, hoewel de volgende verkiezingen pas in 2022 plaatsvinden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending