Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

Commissie stelt #BalticSea-vangstmogelijkheden voor 2019 voor met verhoogde quota voor schol, sprot en bepaalde haring- en zalmbestanden

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een voorstel aangenomen voor de vangstmogelijkheden voor de commercieel belangrijkste visbestanden in de Oostzee voor 2019. De Commissie stelt met name voor om de vangsten van schol, kabeljauw, sprot, haring in de Golf van Riga en de zalmbestanden in het Main Basin te verhogen .

Voor de resterende bestanden die onder dit voorstel vallen (haring uit het centrale deel, haring uit de Botnische Golf, haring uit het westen, kabeljauw uit het oosten en zalm uit de Finse Golf) wordt een vermindering van de vangsten voorzien. De voorgestelde totaal toegestane vangsten (TAC's) zijn gebaseerd op wetenschappelijk advies van de Internationale Raad voor het onderzoek van de zeeën en het meerjarige beheersplan voor het Oostzeegebied volgen dat in 2016 door de Raad en het Europees Parlement is aangenomen. Gezamenlijke inspanningen van belanghebbenden in de afgelopen jaren zijn er al in geslaagd belangrijke bestanden in de Oostzee weer op te bouwen en het mogelijk te maken, voor zover volledig wetenschappelijk advies beschikbaar is, zeven van de acht TAC's vast te stellen in overeenstemming met het beginsel van maximale duurzame opbrengst, die 95% van de totale visbestanden bestrijken. visaanvoer in volume.

Verdere actie blijft nodig om ervoor te zorgen dat alle bestanden groeien tot een niveau dat duurzame exploitatie mogelijk maakt. De Raad zal het voorstel van de Commissie nu bestuderen, met als doel goedkeuring door de Europese ministers van Visserij tijdens hun bijeenkomst van 15-16 oktober. Er is een nieuwsbericht beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending