Verbind je met ons

Culture

2018 editie van #EuropeanHeritageDays aan de gang

DELEN:

gepubliceerd

on

Vieringen van de Europese Open Monumentendagen beginnen nu in heel Europa op gang te komen. Rekening houdend met de lopende zaken Europees Jaar van Cultureel Erfgoed het gemeenschappelijke thema in 2018 zal zijn De kunst van het delen – een engagement om in de toekomst een bredere toegang tot ons rijke culturele erfgoed te bevorderen.

During the European Year, people are being encouraged to discover and engage with Europe’s cultural heritage at events taking place at local, regional and European level. The European Heritage Days are an important element of this with a diverse programme.

Tot eind oktober krijgen mensen in heel Europa de kans om tentoonstellingen, handwerkworkshops, rondleidingen, festivals en nog veel meer te bezoeken en eraan deel te nemen. Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics (afgebeeld) zei: “Cultureel erfgoed staat centraal in onze identiteit als Europeanen en speelt een cruciale rol bij het aansturen van de sociale en economische ontwikkeling.

“The theme of this year’s European Heritage Days, The Art of Sharing, is in essence what the European Year of Cultural Heritage 2018 is all about. The European Year will help reinforce a sense of belonging to a common European space. Culture and cultural heritage have a unique power to bring together people from different backgrounds and enable them to understand and respect their differences – and to recognise their historical, cultural and human experiences they share. Through this, I hope people come to realise that there is more that unites us than divides us.”

The European Heritage Days, a joint initiative of the Council of Europe and the European Commission since 1999, are the most widely celebrated participatory cultural events in Europe. More than 70,000 events are taking place over the next two months to help raise awareness of Europe’s common heritage and the need to protect it, as well as to create shared cultural heritage experiences, promote inclusiveness and foster creativity and imagination.

Meer informatie is te vinden hier

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending