Verbind je met ons

EU

Fusies: Commissie keurt verwerving van gezamenlijke zeggenschap over #VICLPs door #IvanhoeCambridge en #PSPIB goed

DELEN:

gepubliceerd

on


De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-concentratieverordening, de verwerving goedgekeurd van gezamenlijke zeggenschap over VIC Strategic Multifamily Partners LP’s (de “VIC LP’s”) van de US door Ivanhoe Cambridge en de Public Sector Pension Investment Board (“PSPIB”), beide Canada. De VIC LP's, momenteel uitsluitend gecontroleerd door Ivanhoe Cambridge, bezitten en beheren residentiële vastgoedactiva in de San Francisco Bay-regio. Ivanhoe Cambridge is een wereldwijde vastgoedinvesteerder onder zeggenschap van Caisse de dépôt et placement du Québec. PSPIB belegt de pensioenplannen van de Canadese publieke sector in een gediversifieerde mondiale portefeuille die bestaat uit beleggingen in onroerend goed, publieke financiële markten, private equity, infrastructuur, natuurlijke hulpbronnen en particuliere schuldendiensten. De Commissie kwam tot de conclusie dat de voorgestelde overname geen mededingingsbezwaren zou opleveren, aangezien de VIC LP's geen geplande activiteiten in de Europese Economische Ruimte hebben. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde toetsingsprocedure voor concentraties. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.8982.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending