Verbind je met ons

Brexit

Duitsland dringt er bij de EU op aan om geen #EuropeFirst-beleid te voeren

DELEN:

gepubliceerd

on


De Duitse minister van Financiën waarschuwde voor het volgen van een ‘Europa eerst’-beleid en zei dat het onduidelijk was of de Europese Unie een Brexit-overeenkomst met Groot-Brittannië zou bereiken.
schrijft Tom Sims.

Het Europese beleid moet het bedrijfsleven en de industrie in de regio bevorderen, Olaf Scholz (afgebeeld) vertelde bankiers op een conferentie in Frankfurt. Dat betekent echter niet dat er protectionistische maatregelen worden genomen die niet-Europese bedrijven ervan weerhouden zaken te doen op het continent.

“But not ‘Europe First’. That doesn’t work for those who try it on their continents,” Scholz said, apparently a reference to U President Donald Trump’s conflicts with US trading partners.

Dergelijk beleid “moet ons potentieel benutten, maar op geen enkele manier omdat we denken dat we nummer 1 moeten zijn, maar omdat we tot de koplopers willen behoren.”

De opmerkingen van Scholz komen op een moment dat de wereldeconomie wordt geconfronteerd met onzekerheden zoals de handel en de snel naderende uittreding van Groot-Brittannië uit de EU. Scholz zei dat hij er alles aan zou doen om een ​​exit-overeenkomst met Groot-Brittannië te bewerkstelligen, maar dat het moeilijk te zeggen was of die er zou komen.

Duitsland heeft een sterke financiële sector nodig om de exportindustrie van het land te ondersteunen, zei hij.

Scholz zei ook dat hij geloofde dat een groot deel van de verrekening van de euro in de loop van de tijd naar het vasteland van Europa en Frankfurt zou verhuizen nadat Groot-Brittannië de EU zou verlaten. Momenteel vindt de clearing plaats in Londen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending