Verbind je met ons

Kroatië

#Kroatië – Betere waterinfrastructuur in Rijeka dankzij EU-fondsen

DELEN:

gepubliceerd

on


Er wordt 163 miljoen euro uit het Cohesiefonds geïnvesteerd om het watervoorzienings- en behandelingssysteem van het stedelijke gebied Rijeka, in het district Primorje-Gorski Kotar, in West-Kroatië, te verbeteren. De werkzaamheden zullen erop gericht zijn de bevolking van 190,000 inwoners van schoner water te voorzien, de verouderde watervoorzieningsinfrastructuur te vervangen, de aansluitingen op het openbare rioolsysteem voor zowel woningen als bedrijven te vergroten en een betere behandeling van afvalwater te garanderen. Commissaris voor Regionaal Beleid Corina Crețu zei: “Dit is cohesiebeleid op zijn best, dat het dagelijks leven van de burgers concreet verbetert, met een betere watervoorziening. Ik ben vandaag erg blij voor de inwoners van Rijeka.” Het project omvat de aanleg van meer dan 300 km aan watervoorzienings- en rioleringsnetwerken. Het moet in december 2023 klaar zijn.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending