Verbind je met ons

EU

De Commissie keurt de verwerving van gezamenlijke zeggenschap over #Abatec door #PIAG en #MTIB goed

DELEN:

gepubliceerd

on


De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-concentratieverordening, de verwerving van gezamenlijke zeggenschap over Abatec group AG door Pierer Industrie AG (PIAG) en Michael Tojner Industriebeteiligungs und -beratungs GmbH (MTIB), geheel Oostenrijk, goedgekeurd. Abatec is actief in de productie van opbouwtechnologie, lokale positiemeetsystemen en hoogwaardige carbonateurs. PIAG is een voertuiggroep met een focus op het mondiale motorfietssegment en de hightech componentensector in de automobielsector, terwijl MTIB actief is op het gebied van energieopslag, ruimtevaartcomponenten en industriële componenten. De Commissie kwam tot de conclusie dat de voorgenomen transactie geen mededingingsbezwaren zou opleveren omdat de activiteiten en omzet van Abatec in de Europese Economische Ruimte beperkt zijn. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde toetsingsprocedure voor concentraties. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.8990.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending