Verbind je met ons

EU

#Macron richt zich in 2019 op Franse uitgaven voor sociale zekerheid

DELEN:

gepubliceerd

on


De regering van de Franse president Emmanuel Macron zal de sociale uitgaven aanpakken in de volgende golf van hervormingen, zei de premier in een interview, ook al zal Frankrijk volgend jaar met zwakkere groeivooruitzichten te maken krijgen.
schrijft Leigh Thomas.

Premier Edouard Philippe zei in een interview in Le Journal du Dimanche dat de regering haar hervormingsinspanningen zou voortzetten ondanks een record impopulariteit na iets meer dan een jaar in functie te zijn geweest.

Macron heeft zich tot nu toe grotendeels doof gehouden voor kritiek op zijn hervormingen, waarbij tegenstanders hem de president van de rijken noemden na bezuinigingen op het kapitaalinkomen tijdens zijn eerste ambtsjaar, wat volgens hem investeringen aanmoedigde.

Zijn regering heeft haar bedrijfshervormingen verkocht met de belofte dat ze de groei en de werkgelegenheid zullen stimuleren, maar Philippe zei dat de groei volgend jaar zwakker zou zijn dan verwacht.

Filip vertelde Le Journal du Dimanche dat de begroting 2019 gebaseerd zou zijn op een groeivoorspelling van 1.7%, in plaats van de 1.9%-voorspelling in april.

De premier erkende dat dit waarschijnlijk zal wegen op het begrotingstekort, dat al onder druk stond vanwege plannen om een ​​loonheffingskorting permanent te maken.

“Maar dat weerhoudt ons er niet van om vast te houden aan onze beloften om de belastingen te verlagen en tegelijkertijd de overheidsuitgaven en schulden in toom te houden”, voegde hij eraan toe.

advertentie

De langzamere groeivooruitzichten vergroten de kans dat de regering, wanneer zij eind september haar begroting voor 2019 opstelt, haar doelstelling voor een overheidstekort van 2.3% van de economische productie moet wijzigen.

De regering staat onder druk van Brussel en het Internationale Monetaire Fonds om plannen uit te werken om de overheidsuitgaven, die tot de hoogste ter wereld behoren, in toom te houden.

Philippe zei dat de regering vooral de uitgaven wilde verminderen voor wat hij omschreef als ineffectief beleid zoals huisvesting of gesubsidieerde banen.

Hij zei dat huurtoeslagen, gezinsbijslagen en pensioenuitkeringen in 0.3 en 2019 slechts met 2020% zouden stijgen. Dat is veel minder dan de gemiddelde inflatie van 1.5% die economen ondervraagd door Reuters volgend jaar verwachten en de 1.8% die in 2020 wordt verwacht.

Kritiek op de afstandelijke leiderschapsstijl van Macron en een zomerschandaal over het feit dat zijn hoogste lijfwacht de demonstranten op de eerste mei versloeg, hielpen zijn goedkeuringsscore in augustus naar een recordlaagte van slechts 34% te brengen, volgens een Ifop-enquête voor Le Journal du Dimanche.

Philippe reageerde op de kritiek door te zeggen dat het regeringsbeleid bedoeld was om werknemers te belonen en ongemeten verhogingen van de uitkeringen te ontmoedigen.

Philippe zei dat de belasting op overuren vanaf september 2019 zou worden afgeschaft, op basis van topplannen om de bijdragen van werknemers aan werkloosheidsuitkeringen, gezondheidsvoordelen en huisvestingsbelasting af te schaffen.

Ondertussen zei hij dat de inspanningen om de enorme publieke sector van Frankrijk te verkleinen zouden worden voortgezet met plannen om 4,500 banen bij de staat te schrappen in 2019 en meer dan 10,000 in 2020.

“Dit gaat een echt bloedbad worden voor de staat en de openbare diensten”, zei de extreemlinkse leider Jean-Luc Melenchon tegen verslaggevers, in reactie op de opmerkingen van Philippe.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending