Verbind je met ons

Caribbean

#Caribische voedselinnovaties erkend op #SIAL, Parijs

DELEN:

gepubliceerd

on


Twee Caribische bedrijven zijn geselecteerd als finalisten in de SIAL Innovation Awards 2018 voor hun productinnovatie. Het zijn Caribbean Cure Ltd uit Trinidad en Tobago en Naledo Belize Ltd.

SIAL wordt beschouwd als 's werelds grootste voedselinnovatiebeurs en organiseert elk jaar de SIAL Innovation Awards om degenen te erkennen die helpen vorm te geven aan wat we eten, zowel vandaag als morgen. Het Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export), dat van 21 tot 25 oktober 2018 plaatsvindt in Parijs, ondersteunt in samenwerking met de Europese Unie twaalf voedsel- en drankproducenten om deel te nemen aan SIAL onder de vlag van Caribbean Kitchen.

Van de twaalf bedrijven is de deelname van Caribbean Cure en Naledo al begonnen de aandacht te trekken gezien hun shortlist voor een SIAL Innovation Award voor hun dynamische en creatieve productaanbod.

Naledo Belize Ltd is een van 's werelds eerste fabrikanten van verse kurkumapasta. Ontwikkeld door CEO Umeeda Switlo, Naledo gebruikt een recept gebaseerd op de traditionele Indiase keuken om Truly Tumeric te creëren. Kurkuma is een gezonde wortel die vaak wordt aangetroffen in supermarkten en gezondheidswinkels in een krachtige of capsulevorm die als supplement kan worden ingenomen, maar Naledo Belize Ltd heeft het getransformeerd om een ​​heerlijk gezonde wildcrafted kurkumapasta met hele wortel te creëren, waardoor het een nicheproduct is binnen de wereldmarkt .

"We zijn erg verheugd om finalist te zijn in de SIAL 2018 productinnovatieprijs voor Truly Turmeric. Naledo is het eerste bedrijf ter wereld dat een verse kurkumapasta produceert en onze CEO Umeeda Switlo bedacht dit recept op basis van haar traditionele Indiase keuken. Deze nominatie betekent dat ons bedrijf wordt erkend voor het innovatieve product dat we produceren en ons sociale ondernemingsmodel. We hopen dat het handelsdeuren naar de EU en daarbuiten opent”, zegt Nareena Switlo, COO bij Naledo.

Naledo is een sociale onderneming gevestigd in Toledo, Belize en richt zich op jeugdondernemerschap, duurzame productie, regeneratieve landbouw en empowerment van de gemeenschap. Met elke verkochte pot weten klanten dat ze een directe impact hebben op het netwerk van kleinschalige telers in Belize.

In overeenstemming met de traditie produceert Caribbean Cure Ltd een lijn van losbladige natuurlijke geneeskrachtige theesoorten die gebruik maken van inheemse planten die in het Caribisch gebied voorkomen. Hun handgemaakte theesoorten die hoogwaardige biologische ingrediënten gebruiken, worden gemaakt door het behoud van voedingsstoffen die worden aangetroffen in de wortels, kruiden en bloemen van planten die al generaties lang in het Caribisch gebied worden gebruikt om aandoeningen te genezen en te behandelen.

advertentie

"Toen we onze melanges met de hand begonnen te maken, hadden we één simpele missie: onze passie en liefde voor de eeuwenoude tradities en genezende eigenschappen van Caribische kruiden delen. We bezochten boeren, herboristen en theeliefhebbers uit de hele regio om erachter te komen wat maakt de perfecte kop natuurlijke thee. We waren vastbesloten om veel meer te creëren dan thee met gezondheidsvoordelen. We zijn verheugd om de Caribische thee-ervaring te delen in Sial Paris en zullen onze passie met de wereld blijven delen op dit wereldwijde platform, " aldus Sophia Stone, oprichter en directeur van Caribbean Cure Ltd.

"We zijn verheugd dat twee van de bedrijven die aanwezig zullen zijn als onderdeel van het Caribbean Kitchen-paviljoen zijn erkend voor een SIAL Innovation Award en we hopen dat ze een prijs ontvangen. Dit belooft niet alleen veel goeds voor Caribbean Cure en Naledo, maar ook voor de regio als geheel. We hebben een aantal fantastische voedselinnovaties in CARIFORUM en we moeten meer zichtbaarheid voor hen krijgen", zegt Chris McNair, manager Competitiveness and Export Promotion, Caribbean Export.

De deelname van CARIFORUM-bedrijven aan internationale beurzen is een belangrijke tussenkomst van Caribbean Export om de exporteurs in de regio te ondersteunen bij het vergroten van hun marktpenetratie, namelijk in Europa.

"Voor Caribische bedrijven is het belangrijk aanwezig te zijn op internationale evenementen. We moeten gebruikmaken van de steun van de Europese Unie via de 11th EDF om de innovatie te waarborgen, worden geweldige producten die uit de regio komen internationaal gezien. Aan het eind van de dag heeft het geen zin om geweldige producten te hebben als niemand ervan af weet”, voegde McNair eraan toe.

Over Caribbean Export

Caribbean Export is een regionale ontwikkeling van de export en de handel en bevordering van investeringen de organisatie van het Forum van Caribische staten (Cariforum) momenteel het uitvoeren van de Regionale Private Sector Programme (RPSDP) van de Europese Unie in het kader van de 10 gefinancierdeth Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) Caribbean Export's missie is om de concurrentiepositie van de Caribische landen te verhogen door het leveren van kwaliteit export ontwikkeling en handel en investeringen promotie diensten door middel van effectieve uitvoering van het programma en strategische allianties.

Meer informatie over Caribbean Export kunt u vinden op gevonden hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending