Verbind je met ons

België

​Economische samenwerking tussen #Kazachstan en België besproken in Brussel

DELEN:

gepubliceerd

on

Eerder in augustus had Aigul Kuspan, ambassadeur van Kazachstan in België, een ontmoeting met Pascale Delcomminette, Chief Executive Officer van het Agentschap voor Exportbevordering en Buitenlandse Investeringen van het Waalse Gewest (AWEX).

Delcomminette presenteerde de activiteiten van AWEX. Het agentschap promoot en ondersteunt de exportbedrijven van het Waalse Gewest van België. Tegelijkertijd wordt bijzondere aandacht besteed aan de promotie van bedrijven die deel uitmaken van de zogenaamde clusters van concurrentievermogen op de buitenlandse markten. In het bijzonder heeft de Waalse regering zes prioritaire en performante clusters geïdentificeerd om de economische ontwikkeling van haar regio te bevorderen: biotechnologie en gezondheidszorg, agro-industrie, techniek, transport en logistiek, lucht- en ruimtevaart en de chemische industrie.

AWEX werkt in nauw contact met nationale en internationale zakenkringen, Belgische ambassades en consulaten over de hele wereld. De structuur van de organisatie omvat vertegenwoordigers in het buitenland die de hoofdrol spelen in het vertegenwoordigen van Wallonië in contacten met buitenlandse bedrijven, op tentoonstellingen, beurzen, enz. In Kazachstan is het vertegenwoordigingskantoor van AWEX gevestigd in Almaty.

Eens in de twee jaar organiseert AWEX bezoeken van delegaties van Belgische zakenlieden aan Kazachstan. Op 15-18 maart 2017 organiseerde het Agentschap samen met het Flanders Investment & Trade (Vlaams Agentschap voor Export en Investeringen) een bezoek van een delegatie van 30 bedrijven aan Astana en Almaty. De volgende AWEX-missie staat gepland voor 2019 en zal alle drie de Belgische regio's vertegenwoordigen. Tijdens de bijeenkomst kwamen de partijen overeen om nauwe samenwerkingscontacten te onderhouden, en nauw samen te werken bij het leggen van contacten met bedrijfsleiders die mogelijk interesse tonen in het openen van de productie in Kazachstan. Delcomminette nodigde Kazachse zijde ook uit om de biotechnologiesector (biopark) van Wallonië te bezoeken, en om de uitwisseling van ervaringen tussen België en Kazachstan te organiseren in het kader van het mechanisme voor technische bijstand en informatie-uitwisseling (TAIEX) van de Europese Unie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending