Hoge vertegenwoordiger / vicepresident #FedericaMogherini bij officieel bezoek aan Nieuw-Zeeland en Australië

| Augustus 8, 2018


Hoge vertegenwoordiger / vicevoorzitter Federica Mogherini
(foto) heeft op 7 en 8 augustus gereisd naar Wellington en Sydney voor haar eerste bezoeken aan Nieuw-Zeeland en Australië in haar huidige rol. Beide bezoeken bieden de Hoge Vertegenwoordiger / Vice-President de gelegenheid om de balans op te maken van de uitstekende staat van de betrekkingen EU-Nieuw-Zeeland en EU-Australië, om manieren aan te reiken waarmee de bilaterale relaties kunnen worden verbeterd, en om de relaties te vergroten. het gezamenlijke werk om mondiale uitdagingen aan te pakken, onder meer via multilaterale fora. In Nieuw-Zeeland zal Federica Mogherini een ontmoeting hebben met premier Jacinda Ardern en minister van defensie Ron Mark.

Ze heeft ook een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Winston Peters, met wie ze de pers heeft gesproken. De Europese Unie en Nieuw-Zeeland zijn gelanceerd onderhandelingen voor een alomvattende en ambitieuze handelsovereenkomst op 21 juni 2018. Federica Mogherini reist een jaar na de EU en Australië naar Sydney een raamovereenkomst getekend om de samenwerking te verdiepen. In Sydney zal Federica Mogherini na hun uitgebreide bilaterale bijeenkomst een gezamenlijke persconferentie houden met haar Australische ambtsgenoot, minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop, en zal ze ook de gouverneur-generaal van Australië, Sir Peter Cosgrove, ontmoeten om de balans op te maken van de uitstekende staat van De bilaterale betrekkingen tussen de EU en Australië, alsmede de gezamenlijke inspanningen om regionale en mondiale uitdagingen aan te pakken. Hoge vertegenwoordiger / vicevoorzitter Mogherini zal zich ook tot de European Australian Business Council richten, iets meer dan een maand na de start van onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de EU en Australië.

Het bezoek komt voort uit de bezoeken van de Hoge Vertegenwoordiger aan Singapore en de Republiek Korea, over welk onderwerp persmateriaal beschikbaar is online. De dekking van alle delen van het bezoek zal worden verzorgd door EbS. Bezoek de websites van de respectieve EU-delegaties voor meer informatie over de betrekkingen van de EU met Nieuw Zeeland en Australië.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie

Reacties zijn gesloten.