Handelsbesprekingen met #Australia en #NewZealand: de Commissie publiceert de eerste onderhandelingsvoorstellen

| Augustus 1, 2018

Als onderdeel van haar voortdurende inspanningen op het gebied van transparantie heeft de Commissie verslagen gepubliceerd uit de eerste handelsbesprekingen Australië en Nieuw Zeeland, evenals een reeks EU-tekstvoorstellen met betrekking tot onderhandelingsgebieden van 12 die tot nu toe zijn gepresenteerd in de gesprekken met Australië en 11-gebieden die tot nu toe zijn gepresenteerd Nieuw Zeeland.

Ambtenaren van de EU en Australië kwamen in 2 bijeen in Brussel en 6 in juli 2018 voor de eerste ronde van handelsbesprekingen. De discussies werden gehouden in een zeer goede en constructieve sfeer en toonden een gezamenlijk engagement om te onderhandelen over een ambitieuze en alomvattende overeenkomst. 17-werkgroepen kwamen bijna alle gebieden van de toekomstige handelsovereenkomst tegen. De volgende ronde van besprekingen staat gepland voor november in Australië. De eerste onderhandelingsronde voor een handelsovereenkomst tussen de EU en Nieuw-Zeeland werd gehouden van 16 tot 20 juli 2018, ook in Brussel. De discussies bevestigden een hoge mate van samenhang in de opvattingen van beide partijen op de meeste onderhandelingsgebieden. De volgende ronde vindt in de herfst plaats in Nieuw-Zeeland.

Zie de webpagina's voor meer informatie EU-Australië en EU-Nieuw-Zeeland gesprekken.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, Wereld

Reacties zijn gesloten.