#Trade: Europese Commissie stelt ondertekening en sluiting voor van # Japan en # Singapore overeenkomsten

| April 23, 2018

De Commissie heeft de resultaten gepresenteerd van de onderhandelingen over de economische partnerschapsovereenkomst met Japan en de handels- en investeringsovereenkomsten met Singapore aan de Raad. Dit is de eerste stap op weg naar de ondertekening en de sluiting van deze overeenkomsten.

Een snelle afronding en een snelle uitvoering van de belangrijkste handelsovereenkomst die ooit door de EU is onderhandeld, was een persoonlijk engagement van de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker en de Japanse premier Shinzo Abe. Tijdens een bilaterale top en aan de rand van een G7-top hebben beide leiders politiek leiderschap op het hoogste niveau geleverd om de onderhandelingen in 2017 te versnellen en af te ronden.

Juncker zei: "De stap die we vandaag zetten, maakt de weg vrij voor onze bedrijven en burgers om al in het komende jaar te profiteren van het volledige potentieel van de economische partnerschapsovereenkomst met Japan. Europa gelooft in open en eerlijke handel, gebaseerd op een wereldwijd rulebook. Onze economie hangt ervan af, onze bedrijven doen het goed en onze consumenten verwachten het. Samen met gelijkgestemde partners over de hele wereld helpt het ons bij het creëren van banen en het stellen van normen in binnen- en buitenland. Vandaag gaan we een stap verder in de richting van het sluiten van overeenkomsten met twee van onze dichtstbijzijnde Aziatische partners, Japan en Singapore. De impact van deze overeenkomsten gaat veel verder dan onze respectieve kusten - het geeft een duidelijke en ondubbelzinnige boodschap dat we samen staan ​​tegen protectionisme en ter verdediging van multilateralisme. Dit is belangrijker dan ooit. "

Banen, groei, investeringen en concurrentiekracht Ondervoorzitter Jyrki Katainen zei: â € œDe EU komt op voor een open, op regels gebaseerde en eerlijke handelsorde. Japan en Singapore zijn belangrijke en gelijkgestemde economische partners. De ondertekening van uitgebreide en alomvattende handelsovereenkomsten met hen zal onze exporteurs, werknemers en consumenten ten goede komen, bijvoorbeeld door jaarlijks afschaffing van rechten ter waarde van 1 miljard per jaar voor EU-uitvoer naar Japan. Het is ook een concrete stap op weg naar een betere wereldhandelsorde, gebaseerd op gedeelde waarden en regels. We hopen nu op een snelle en soepele afsluiting van deze overeenkomsten, waardoor EU-bedrijven, werknemers, boeren en consumenten zo snel mogelijk van de voordelen van deze deals kunnen profiteren.â €

Handelscommissaris Cecilia Malmström zei: "Met Japan en Singapore leggen we een krachtige verklaring af voor de verdediging van open en eerlijke handel op basis van regels. Deze win-winovereenkomsten zullen ook grote kansen creëren voor Europese bedrijven en burgers. Het economische partnerschap met Japan bestrijkt een gebied met 600 miljoen consumenten en een derde van het mondiale BBP. Het economische potentieel is duidelijk ongekend. Singapore is al een toegangspoort voor Europa Zuidoost-Aziëen met onze nieuwe overeenkomsten streven we naar een krachtige impuls voor onze handel met de regio. Zowel Japan als Singapore zijn belangrijke partners voor ons bij het verdedigen van multilateralisme en het zorgen voor sterke internationale organisaties.â €

Een volledig persbericht is beschikbaar online.

Meer informatie

EU-Japan overeenkomst webpagina

MEMO: kernelementen van de economische partnerschapsovereenkomst EU-Japan

EU-Singapore-overeenkomsten webpagina

MEMO: kernelementen van de handels- en investeringsovereenkomsten tussen de EU en Singapore

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Japan, Handel, Handelsovereenkomsten

Reacties zijn gesloten.