Eerste vicevoorzitter Timmermans houdt ronde tafel met Europese # moslimleiders

| Maart 28, 2018

Vandaag (28 maart), zal eerste vice-president van de Commissie, Frans Timmermans, een rondetafelgesprek voeren met tien Europese imams en geleerden als onderdeel van het debat over de toekomst van Europa en de betrokkenheid van de Commissie bij de moslimgemeenschappen in Europa. De imams en geleerden komen uit zes lidstaten - België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland - en vertegenwoordigen de Sunni, Shia, Ahmadiyya en Alevi takken van de islam.

Voorafgaand aan de ronde tafel zei eerste vicevoorzitter Timmermans: "De moslimgemeenschap, in al haar verscheidenheid, heeft een belangrijke rol te spelen in de toekomst van Europa. Moslims zullen een loyale vriend in de Europese Commissie vinden die ieders recht zal ondersteunen om hun geloof en tradities in vrede te praktiseren. "

De Europese Commissie houdt bijeenkomsten op hoog niveau met religieuze en niet-confessionele organisaties (zie evenementen in juni- en november), als onderdeel van de regelmatige dialoog met kerken, religies, filosofische en niet-confessionele organisaties voorzien door het Verdrag van Lissabon (artikel 17). In september organiseerde 2017, eerste vicevoorzitter Timmermans, samen met vice-president Mairead McGuinness van het Europees Parlement een seminar met islamitische universiteitsstudenten uit het hele continent. De vergadering van morgen is een gelegenheid om dit broodnodige gesprek verder te verdiepen en nieuwe stemmen en perspectieven te brengen.

Meer informatie over de acties van de Commissie ter bestrijding van anti-islamitische haat en de dialoog met religies is te vinden hier en hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, islam, Godsdienst

Reacties zijn gesloten.