Verbind je met ons

Veetransporten

S & D's: 'Transport van levende dieren moet humaan zijn - dierenwelzijn en voedselkwaliteit kunnen niet worden opgeofferd' 

DELEN:

gepubliceerd

on


Naar aanleiding van de onthulling van misbruiken van de huidige wetgeving inzake het vervoer van levende dieren, gerapporteerd door de Animal Welfare Intergroup in het Europees Parlement, dringt de S&D-Fractie er bij het Europees Parlement op aan om dringend maatregelen te nemen om aan de verwachtingen en zorgen van de burgers te voldoen.   

De S&D-fractie eiste dat de relevante commissies, AGRI, ENVI en TRAN, onmiddellijk zouden beginnen met het opstellen van een uitvoeringsverslag waarin de situatie wordt bevestigd en de noodzakelijke en dringende maatregelen worden voorgesteld waarover in de plenaire vergadering van het EP moet worden gestemd.

Waarnemend S&D-president Maria João Rodrigues zei: “Winst en zaken kunnen niet prevaleren boven de noodzaak om dierenwelzijn en minimumnormen te respecteren. Wrede mishandeling in verband met het vervoer van levende dieren uit de EU moet volledig worden uitgeroeid. Transport moet humaan zijn. Deze strijd gaat niet alleen om dierenwelzijn, het is ook noodzakelijk om de voedselkwaliteit en de menselijke gezondheid te waarborgen.

“Er zijn grote zorgen en mobilisatie bij het Europese publiek over hoe voedsel wordt geproduceerd. Onze burgers willen weten dat landbouwhuisdieren goed worden behandeld, of ze nu worden geconsumeerd in hun land van herkomst of worden geëxporteerd. Veel dieren worden levend vervoerd om als vers vlees te worden geconsumeerd, door heel Europa en naar andere landen. “Uit informatie van de Dierenwelzijnsintergroep in het Europees Parlement blijkt duidelijk dat de huidige verordening 1/2005 over het vervoer van levende dieren in het beste geval onvoldoende wordt uitgevoerd en vaker wordt genegeerd.

“Dit is onaanvaardbaar voor de S&D Group. Het Parlement moet alles in het werk stellen om de uitvoering van de regels in Europa en aan zijn grenzen af ​​te dwingen. “Dit is waar ons Europa voor moet staan: hoge voedselnormen, menselijke gezondheid en respect voor dierenwelzijn. De zorg van de burger en de menselijke en duurzame ontwikkeling staan ​​altijd voorop!”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending