Het Parlement stelt zijn visie op toekomstige EU-VK-betrekkingen in na # Brexit

| Maart 13, 2018

Een resolutie waarin het standpunt van het Parlement over de toekomstige betrekkingen tussen de EU en het VK wordt uiteengezet, zal dinsdag worden besproken met Michel Barnier op 09h en op woensdag worden goedgekeurd (13 maart).

De ontwerpresolutie, opgesteld door het Europees Parlement Brexit Steering Group en goedgekeurd door de Conferentie van voorzitters (president en fractieleiders) op 7 maart, suggereert dat een associatieovereenkomst tussen de EU en het VK een passend kader kan bieden voor de toekomstige relatie.

Maar de tekst benadrukt dat zelfs nauw op elkaar afgestemde derde landen met identieke wetgeving soortgelijke voordelen of markttoegang als EU-lidstaten niet kunnen genieten.

Het debat en de stemming (op woensdag) komen vooruit op de 22-23 maart EU-top in Brussel, waar de staatshoofden en regeringsleiders van de EU geacht worden de richtsnoeren van de Raad voor de toekomstige onderhandelingen over de betrekkingen goed te keuren.

U kunt het plenaire debat kijken via EP Live en EbS +.

Meer informatie

Tags: ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, EU, Europees parlement, Volkomen, UK